avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume minor dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume minor dupa divort

Buna ziua,

am divortat recent de sot si am revenit la numele de familie purtat anterior - a fost dorinta ambelor parti.
am un copil minor (6 luni), care in acest moment poarta numele de familie al sotului. Sotul nu mafinesta nici un interes fata de copil, nu a venit la nasterea lui (noi eram despartiti), in cele 6 luni a venit sa-l vada de 4 sau 5 ori, si atunci manifesta mai mult interes fata de caine, deci fata de propriul copil. El acum vine in speranta ca poate totusi ne vom impaca, desi din punctul meu de vedere nu mai exista nicio sansa.
In consecinta probabil ca in cel mai scurt timp, relatiile se vor rupe definitiv, asa ca as dori daca se poate sa schimb numele de familie al copilului, ca sa nu fiu nevoia sa-i dau explicatia ca pe tatal lui nu-l intereseaza de el.

exista vre-o modalitate legala in care pot face acest lucru?
Cel mai recent răspuns: lili5 , utilizator 16:04, 25 Martie 2009
AVLIL a scris:

Pe cale administrativa puteti solicita, in numele copilului, schimbarea numelui acestuia in baza art. 4 alin 3 litera f din OG 41/2003 cu modificarile ulterioare...
Daca mie mi-ar fi schimbat astfel numele mama mea, as fi foc si para... Caci nu ma intereseaza ce face cu numele ei, dar numele meu e al meu, eu l-am dobandit si -mi pare gresit ca unul dintre parinti sa mi-l schimbe pentru ca e ofticat pe celalalt...
Ca sa nu mai spun ca nume comun cu mama pare ca as fi copil din flori... ca nu am tata... ca sunt fiul ierbii...
In plus, daca si mama isi pune mintea cu acel tata, acest lucru poate contribui la indepartarea lui, in caz contrar, apropierea e posibila.
Barbatii trateaza altfel problemele legate de familie si reactioneaza diferit. In primul rand, se mobilizeaza mai greu. Nu inseamna insa ca nu o fac.
Apoi, daca tata nu vrea sa ma vada, ok, treaba lui, dar daca aflu ca mama mi-a taiat ultima mea legatura cu el, numele... m-as supara tare rau!
Apoi, numele poate fi schimbat si ulterior, cand copilul e mai marisor si intelege... Iar faptul ca ii dati sa aleaga sigur va fi apreciat.

A! Si raspoundem, dar nu neaparat in primele minute de la mesaj...

Cu privire la fiul florii....
schimbarea numelui de familie nu duce la radierea numelui tatalui din certificat.
tatal va fi popescu ion si mama iorgovan elena.
iar copilul va fi iorgovan marius fiul lui popescu ion si iorgovan elena.

Va multumesc pentru informatie...
Va rog insa a reciti mesajul meu si a vedea ca (de data asta subliniez) pare ca nu am tata...
Pare, pare inseamna ca e prima impresie creata, o aparenta...
NU inseamna ca asa e...

Succes! Era frumos sa ne fi si spus daca ati reusit, dupa articolele pe care vi le-am postat si sfaturile pe care le-am dat...
Numele comun cu mama nu pare ca nu are tata.
numele comun cu mama e ceva comun ..
numele diferit este ..... diferit.
daca mama si fiul are acelasi nume , unde sc rie ca tatal are alt nume?
cu siguranta pe frunte nu.....

pai nu am reusit, insa am dat peste cel mai misogin in viata.....
individul de la autoritate tutelara.
are nevoie de o hartie din care sa reiasa ca tatal NU ESTE DE ACORD si cica va da unda verde imedat...
Daca era de acord il mai deranjam io pã Domnia Sa???
Pt ca suntem in romania... si totul e posibil...
Dar eu fiind INCA in CIC am tot timpul din lume ca sa nu il las in pace pe misogin.
Avand in vedere ca legea zice ca "parintii nu se inteleg" nu ca atunci cand Georgel tatal nu e de acord, consider ca e un abuz din partea individului. Dar iaca o sa-l chem pe tatal intelijent (de 5 luni dat la fund) in instanta.... O sa-mi amintesc cat e de frumusel ...
Cred ca nu are incotro si la interogatoriul de acolo o sa zica ori alba ori neagra....
Trebuie sa timbrez cererea de chemare in judecata? daca da cu cat?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2009
lili5, utilizator
Aveti dreptate cu numele, imi cer scuze.
E urat sa spuneti neargumentat despre cineva ca e misogin etc. Mai ales cand nu se poate apara...
Ca sa nu mai arat si ca e impotriva regulamentului de postare pe forumul acesta...
Despre cerere, nu inteleg la ce cerere va referiti, impotriva cui...
As fi vrut sa il laud pe domnul de la AT dar nu mi-a dat motive...
Totusi, dupa mine cel putin, AT urmareste interesul suprem al copilului.
Nu vad cu ce se modifica acest tel daca tatal da o declaratie ca nu e de acord cu schimbarea numelui.
Mie cel putin mi se pare ca acest domn de la AT apara interesele tatalui.
La nivel declarativ a afirmat in "n" randuri ca este clar ca este spre binele copilului pt dezvoltare armonioasa si nu in ultimul rand pt a nu fi discriminat ca facand parte dintr-o familie dezorganizata...
Sper ca nu o sa stiti niciodata cum suna "familie dezorganizata" in urekile unei mame care are un copil si este parte a acelei familii dezorganizate.
Suna mult mai bine monoparental... insa.... stirile de la ora 5 abunda de fapte ale copiilor rezultati din familii dezorganizate..
En fine...

Ca sa il multumesc pe domnul AT am sa depun o cerere de chemare in judecata, cum altfel sa ii spun?, in care am sa solicit ca tatal sa isi spuna parerea in legatura cu schimbarea de nume.
daca este de acord sa o sustina cu o declaratie notariala, daca nu este de acord ... tot asa.

Daca la citatiile AT nu a raspuns poate o sa raspunda la cele ale instantei...
Despre acest tip de cerere spuneam mai sus.

PS:
parca imi amintesc ca nu aveti copii, va rog sa ma credeti ca o mama poate fi ff usor "lovita" cand e vb de copilul ei..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor lili5 lili5 Am obtinut custodia copilului de 1 an si 6 luni, am "trecut" examenul paternitatii si acum vreau sa schimb numele de familie al copilului dupa al ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate zallyna zallyna Copil nascut inainte de casatoria legitima, (in concubinaj), la nume tata pe certif. nastere trasa line. Ulterior, sotul (si tatal natural al copilului) ... (vezi toată discuția)
Vreau sa trec copilul pe numele meu zeus29 zeus29 Sotia mea are un copil cu un alt barbat,si eu as dori sa stiu ce trebuie sa fac pt a-l trece pe numele meu.( tin sa precizez ca copilul nu a beneficiat de ... (vezi toată discuția)