Pe cale administrativa puteti solicita, in numele copilului, schimbarea numelui acestuia in baza art. 4 alin 3 litera f din OG 41/2003 cu modificarile ulterioare...
Daca mie mi-ar fi schimbat astfel numele mama mea, as fi foc si para... Caci nu ma intereseaza ce face cu numele ei, dar numele meu e al meu, eu l-am dobandit si -mi pare gresit ca unul dintre parinti sa mi-l schimbe pentru ca e ofticat pe celalalt...
Ca sa nu mai spun ca nume comun cu mama pare ca as fi copil din flori... ca nu am tata... ca sunt fiul ierbii...
In plus, daca si mama isi pune mintea cu acel tata, acest lucru poate contribui la indepartarea lui, in caz contrar, apropierea e posibila.
Barbatii trateaza altfel problemele legate de familie si reactioneaza diferit. In primul rand, se mobilizeaza mai greu. Nu inseamna insa ca nu o fac.
Apoi, daca tata nu vrea sa ma vada, ok, treaba lui, dar daca aflu ca mama mi-a taiat ultima mea legatura cu el, numele... m-as supara tare rau!
Apoi, numele poate fi schimbat si ulterior, cand copilul e mai marisor si intelege... Iar faptul ca ii dati sa aleaga sigur va fi apreciat.
A! Si raspoundem, dar nu neaparat in primele minute de la mesaj...
~ final discuție ~