avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Amenzi neplatite
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Amenzi neplatite

Buna ziua,

Revin cu doua intrebari legate de amenzi:

1.Dupa doua amenzi neplatite la RATB, DITL a emis titlu executoriu, iar persoana amendata este somata sa achite acele amenzi. Mentionez ca persoana nu locuieste la adresa unde vin somatille de plata, prin urmare a aflat "din intimplare" despre existenta lor.

2. Viteza excesiva la volan. La interval de o ora soferul este amendat de doua ori: prima amenda o primeste de la agent si o achita in mai putin de 48 de ore; a doua ii vine acasa, constatarea fiind facuta prin radar. A doua amenda a ramas neplatita, iar Fiscul refuza sa-i incaseze impozitele pina la achitarea acestei amenzi.

Intrebari:

-ce consecinte poate sa produca neachitarea acestei amenzi?

-exista o perioada dupa care aceste amenzi se prescriu (inclusiv la Fisc)?

Orice alte precizari legate de aceste doua teme sint binevenite. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters178043 , utilizator 20:16, 28 Februarie 2011
Amenzile se prescriu la 5 ani, dar se platesc de persoanele care nu au luat masuri de incasare de la cei amendati !!
Daca nu platiti va va face executare silita .. amenda +cheltuieli de executare...
Multumesc mult pentru informatii. Sint utile, dar tot am ramas cu o nedumerire. Daca persoana amendata nu locuieste efectiv la adresa din CI si oricum nu are nici un fel de venit sau bunuri, deci nu poate fi executata silit, ce se intimpla?

De asemenea, din moment ce au trecut cei cinci ani, tot se mai pune problema executarii silite? (Aceasta intrebare se refera la amenda pentru viteza, fiind vorba despre doua persoane diferite).

Inca o data multe multumiri.
Fiscul nu iarta pe nimeni !!! Daca doriti sa stiti metodele sale de a recupera creantele, cititi Codul fiscal, codul de procedura fiscala si Normele de aplicare, cateva sute de pagini !
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
ContSters178043, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda platita la agentul de circulatie in 2011, executare silita in 2015 - heeelp luc1kws luc1kws Buna ziua, va cer ajutorul legat de o amenda achitata la agentul de circulatie in Prahova, in 2011. atunci stiu ca agentul mi-a spus ca nu mai e necesar sa ... (vezi toată discuția)
Amenzi circulatie Ersin Dervis Ersin Dervis am si eu o intrebare! Amenzile de circulatie neplatite care au ajuns la fisc si sunt trecute la impozitul pe locuinta se prescriu? daca da dupa cat timp ? (vezi toată discuția)
Amenda penala germania moriss0925 moriss0925 O cunostinta a comis in germania o infractiune la regimul circulatiei.A primit acasa initial amenda de 60 ori 15 euro.adica 900+ cheltuieli de judecata.Amenda ... (vezi toată discuția)