avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... doresc sa cumpar o casa (doar pe numele meu) din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

doresc sa cumpar o casa (doar pe numele meu) din bunuri imobiliare pe care le detineam inainte de casatorie

As dori sa cumpar un bun imobiliar (casa) cu bani proveniti din vinderea altor bunuri imobiliare (casa +teren) dobindite de mine, inainte de casatorie.
Sotia este de acord sa trec casa doar pe numele meu si sa fie proprietatea mea exclusiva.
Care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac?
Cel mai recent răspuns: gena_b , utilizator 18:14, 1 Martie 2011
stipulati in contractul prin care cumparati imobilul provenienta banilor.
Da,dar aveti grija pt ca in caz de divort se considera oricum bun comun, cumparat in timpul casatoriei si deci se imparte.
trebuie mentionat in contractul de vanzare-cumparare al noului imobil, ca acesta a fost achizitionat exclusiv din banii dvs. proprii, proveniti din vanzarea unor bunuri pe care le -ati dobandit anterior casatoriei cu actuala sotie.
enumerati aceste bunuri proprii si faceti si dovada ca banii rezultati din vanzarea acestora au fost folisiti pt. achizitionarea noului imobil.
adica, sa dovediti cu facturi, chitante, conturi, etc.
intabulati noul imobil ca bun propriu in CF.
Atunci puteti sa imi explicati si mie de ce ma confrunt cu urmatoarea situatie?
Am cumparat un apartament in timpul casatoriei din banii proveniti din vanzarea altui apartament cumparat de mine inainte de casatorie.
In contractul de cumparare exista notificarea ca banii sunt exclusiv ai mei si ca provin din vanzarea unui apartament personal,avut inainte de casatorie.
Intre timp am divortat si acum doresc sa vand apartamentul ,dar la notar mi s-a cerut procura din partea fostului sot,desi acesta mi-a dat si o declaratie la notar dupa divort,in care a specificat ca nu doreste o eventuala cota parte din apartament.
Pot sa stiu de ce totusi mi s-a cerut aceasta procura? In plus notarul unde fostul sot a facut procura i-a spus ca ar avea niste drepturi banesti pe care ar putea sa le ceara.
Si daca acesta nu dorea sa imi faca procura mi s-a spus ca trebuie sa deschid actiune de partaj!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate avea sotul meu vreo pretentie asupra apartamentului cumparat? nicky79 nicky79 Detin inca dinainte de casatorie o casa proprietate personala,dobindita in urma unui contract de vanzare cumparare. Daca vand aceasta casa si imi cumpar un ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri in caz de divort mirelada mirelada Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Sunt casatorita de 4 ani si am pe numele meu un apartament de 2 camere, ... (vezi toată discuția)
Proprietate inaintea casatoriei cameleon cameleon As vrea sa va cer un sfat:am ca proprietate un apartament de 3 camere dobandit inaintea casatoriei.Problema este ca intre timp m\'am casatorit si acum as vrea ... (vezi toată discuția)