avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT DE MUNCA PERIOADA DETERMINATA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT DE MUNCA PERIOADA DETERMINATA

Am o salariata angajata cu contract de munca perioada determinata de la 14.10.2010 pana la 28.02.2010.astazi ar fi ultima zi de munca,insa doresc sa-i prelungesc contractul pana la 31.03.2012.ce pot face in acest caz?pot sa-i fac tot pe perioada determinata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 1 Martie 2011
Act aditional semnat de ambele parti contractante + transmitere REVISAL.


:luck:
Deci pot prelungi tot pe perioada determinata,chiar daca e o perioada mai mare?stiu ca pana acum puteam prelungi de 3 ori perioada determinata,insa nu stiu daca si in cazul in care depaseste 1 an.Multumesc!
Da, in urmatoarele conditii (extras din L53/2003 modificata):

La incetarea celui de-al treilea contract individual de munca pe durata determinata, prevazut la art. 80 alin. (4), sau la expirarea termenului prevazut la art. 82 alin. (1), daca pe postul respectiv va fi angajat un salariat, acesta va fi angajat cu contract individual de munca pe durata nedeterminata.
Titlul II, Capitol VI, art. 84, alin. (1) modificat de art. 1, punctul 24. din Legea 371/2005

(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, dar numai inauntrul termenului prevazut la art. 82 si de cel mult doua ori consecutiv.
Art. 82
(1) Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe
o perioada mai mare de 24 de luni.
Titlul II, Capitol VI, art. 82, alin. (1) modificat de art. I, punctul 44. din Ordonanta urgenta 65/2005

:luck:
mihaela71 a scris:

Deci pot prelungi tot pe perioada determinata,chiar daca e o perioada mai mare?stiu ca pana acum puteam prelungi de 3 ori perioada determinata,insa nu stiu daca si in cazul in care depaseste 1 an.Multumesc!


Contractul individual de muncă pe durată determinată poate fi prelungit şi după expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al părţilor, dar numai înăuntrul termenului de 24 de luni şi de cel mult două ori consecutiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul individual de munca smacicas smacicas Buna seara, am un contract pe perioada determinata cu doua prelungiri (acte aditionale),as dori sa stiu cand va expira si cea de-a doua prelungire compania va ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract alcida20 alcida20 Buna, am si eu o intrebare: de cate ori se poate prelungii un contract de munca? de 3 sau de 4 ori? multumesc, o zi buna (vezi toată discuția)
Act aditional pe durata determinata? corina.trandafir corina.trandafir Buna ziua am o angajata cu contract pe durata determinata .Inainte de expirarea perioadei i s-a intocmit un act aditional de prelungire pe inca o perioada, ... (vezi toată discuția)