avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea copilului.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea copilului.

Vreau sa depun inaintez divortul,dar as vrea si ca copilul sami fie mie incredintat.Suntem casatoriti dar locuim separat,eu la parinti mei in Braila el la parinti lui in Constanta.Nu as vrea ca copilul sa locuiasca la el,deoarece nu au conditi sa creasca copilul,El locueste intr-un apartament cu 3 camere,intradevar un apartament foarte mare,el cu parinti lui si cu 2 copii ai surori lui car sunt sub 2 ani,si au un venit de 700ron care provine din salariul socrului si 4 mil din alocatia celor 2 copii.El nu munceste si nu are carte de munca si mai este si cercetat penal pentru detinere de arme neletale.Eu locuesc cu mama mea intr-un apartament de 2 camere,si venitul este ma mare fata de ventul lui,mama mea lucreaza in spitalul judetean,iar tatal meu lucreaza in strainatate.Si ma gandesc cui iar incredinta copilul.Se tine cont de situati fiecaruia,cum ar putea fi crescut si in ce conditi copilul?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:15, 2 Martie 2011
Da, interesul superior al copilului se determina prin luarea în considerare a criteriilor vizând posibilitatile materiale ale parintilor, posibilitatile de dezvoltare fizica, morala si intelectuala pe care copii le pot gasi la parinti, vârsta copilului, gradul de atasament si interesul pe care parintii îl manifesta fata de copil, legaturile afective ce s-au stabilit între acestia si copil, conform art. 42 din Codul familiei si art. 2 si urm. din Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului.
In cadrul actiunii de divort va fi efectuata de catre Autoritatea Tutelara o ancheta sociala care va evidentia astfel conditiile care pot fi oferite minorului de catre ambii parinti.
Daca minorul are varsta de 10 ani, acesta va fi ascultat cu privire la optiunea sa privind incredintarea.
Probe:-inscrisuri, martori, interogatoriul tatalui pe capatul de cerere privind incredintarea, ancheta sociala, ascultarea minorului ( cu mentiunea aratata mai sus).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu un divort va rog sa imi raspundeti mary2427 mary2427 am o prietena care nu se mai intelege cu sotul si vrea sa divorteze numai ca la mijloc sunt 2 copii care sunt sansele ca copii sa ramana la mama si el nu vrea ... (vezi toată discuția)
Divort, incredintare minor si partaj Iris_64 Iris_64 Doresc sa inaintea actiunea de divort si as vrea sa stiu la ce sa ma astept. Avem un baiat de 13 ani pe care il vrem amandoi .Sotul meu nu lucreaza ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor john25 john25 Buna ziua, am urmatoarea intrebare: In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu ... (vezi toată discuția)