avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA inchiriere utilaj din Italia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

inchiriere utilaj din Italia

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: o societate din Romania,platitoare de tva, vrea sa inchirieze un utilaj de la o societate din Italia,platitoare de tva,pe termen lung, pentru prestari de servicii necesare activitatii firmei din Romania.
- se face taxare inversa: 4426=4427
- se declara in recapitulativa cu codul S si in decont rd.7.1 si 19.1
- se face factura de catre firma din Italia pentru inchiriere
- se face un contract intre cele doua firme
- utilajul se inregistreaza in evidenta firmei din Romania sau ce regim are din punct de vedere contabil .
Cel mai recent răspuns: xinom , utilizator 09:49, 3 Martie 2011
e corect ce spuneti, numai ca:
- se declara in decont la rd. 7,7.1,7.1.1 si implicit 19,19.1,19.1.1
- utilajul se inregistreaza in evidenta firmei din romania doar daca avem de-a face cu un contract de leasing financiar.
Multumesc foarte mult pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)
Factura servicii intracomunitare helenita helenita Buna ziua, La o factura de servicii intracomunitare, taxare inversa, platitorul este inregistrat in scopuri de tva in Irlanda, am decl 390 cu suma din ... (vezi toată discuția)
Tva la import de servicii extracomunitare boda_meli boda_meli Buna, Intrebarea mea este, cum se inregistreaza TVA-ul aferent serviciului achizitionat de la o firma din afara UE! Am preluat contabilitatea unei firme de ... (vezi toată discuția)