avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Termen depunere dosar somaj - 10 zile
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Termen depunere dosar somaj - 10 zile

Am si eu o mare problema. Mi-a fost desfacut contractul de munca in 12 februarie 2011 . la acea data termenul pentru depunerea dosarului la AJOFM era de 30 zile adica pana in 11 martie sa zicem. In 02 martie cand m-am prezentat cu actele mi s-a spus ca de la 1 martie s-a schimbat legea , termenul pentru depunerea dosarului modificandu-se la 10 zile si eu am depasit acest termen. Este corect sa ma afecteze aceasta lege avand in vedere ca am fost disponibilizata in februarie si ca m-am prezentat in 02 martie adica nu au trecut sa zicem 10 zile de la modificarea legii?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:00, 24 Septembrie 2011
Va multumesc tare mult pentru ajutor! O zi buna!
Am si eu o nelamurire. La firma unde lucrez urmeaza sa intre in somaj 4 pers, incepand cu data de 5 sept 2011, deci zile lucrate in per de preaviz doar 2. La completarea celor 12 luni, in anexa 26, pot sa nu le trec cele 2 zile pe septembrie, sa incep cu luna august si sa merg inapoi cat trebuie? Ma gandesc ca pentru astea 2 zile salariu este infim si le micsoreaza indemnizatia, plus ca firma nu e pregatita sa plateasca asigurarile sociale pt septembire, abia se chinuie sa achite pt august. Cum e mai bine sa procedez? Trec cele 2 zile din sept sau nu? Multumesc mult.
se poate sa raportati ca ultima luna intreaga chiar si luna iulie luna pentru care sa aveti platite la zi toate contributiile sociale conform declaratiei 112, deoarece aceste contributii pentru luna august inca nu are termen de plata, acesta fiind la 25 sept.
Din experienta mea, va sugerez sa aveti inregistrat in revisal deciziile de desfacere a CIM, si sa le emiteti cate o copie acelor persoane cu nr de inregistrare.Mie mi s-a cerut la ajofm si
si copia declaratiei 112 impreuna cu copiile Op-urilor.
Temenul de depunere a actelor la ajofm este de 10 zile calendaristice pentru a avea continuitate si pentru ca plata indemnizatiei sa fie facuta de la data la care a incetat CIM.
Buna ziua

sotul meu a fost concediat pe motiv de restrangerea activitatii, deci se incadreaza la somaj. Dar a aparut urmatoarea problema
- de la firma a primit un preaviz, care s-a terminat pe data de 6 septembrie
- la dosarul de somaj are nevoie de DECIZIA de concediere si numarul de inregistrare REVISAL. Aceasta decizie a primit-o abia ieri, 22 septembrie, dar pe decizie scrie data de 6 sept. Decizia nu are numar de inregistrare in REVISAL, dar patronul a spus ca a fost inregistrata cu data de 20 sept.
- la noi la Iasi cei de la somaj au spus ca termenul este de 10 zile lucratoare

Intrebarea mea ar fi... avand in vedere toate aceste acte cu date diferite, de cand anume se calculeaza cele 10 zile?

Multumesc
1. Cele 10 zile termen de inregistrare la Agentia de Somaj incep de la data cu care a incetat CIM.
2. Daca va inregistrati mai tarziu veti primi indemnizatia de somaj de la data inregistrarii.

Alte discuții în legătură

Cand trebuie sa depun actele la ajofm? Elena Caldararu Elena Caldararu va rog sa-mi spuneti in cat timp de la disponibilizare pot sa merg sa-mi depun actele pt somaj?va multumesc (vezi toată discuția)
Somaj Gagalicea Gagalicea Bună ziua....Mi s.a încetat contractul de munca cu data de 1noi2017,am înțeles k în 30 zile trebuie depus dosarul k sa pot beneficia de șomaj. ...Dacă ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj pentru cim timp partial 4 ore dadys dadys Buna ziua, Sunt administrator si angajat, cu 4 ore, din 01.02.2012 la un srl . Datorita situatiei economice am inchis un punct de lucru cu activitate comert ... (vezi toată discuția)