avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Termen depunere dosar somaj - 10 zile
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Termen depunere dosar somaj - 10 zile

Am si eu o mare problema. Mi-a fost desfacut contractul de munca in 12 februarie 2011 . la acea data termenul pentru depunerea dosarului la AJOFM era de 30 zile adica pana in 11 martie sa zicem. In 02 martie cand m-am prezentat cu actele mi s-a spus ca de la 1 martie s-a schimbat legea , termenul pentru depunerea dosarului modificandu-se la 10 zile si eu am depasit acest termen. Este corect sa ma afecteze aceasta lege avand in vedere ca am fost disponibilizata in februarie si ca m-am prezentat in 02 martie adica nu au trecut sa zicem 10 zile de la modificarea legii?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:00, 24 Septembrie 2011
mda... deci se pierd 2 saptamani de somaj din cauza ca firma nu i-a dat decizia la timp :|

va multumesc frumos pentru raspuns
adinapitul a scris:

mda... deci se pierd 2 saptamani de somaj din cauza ca firma nu i-a dat decizia la timp :|

va multumesc frumos pentru raspuns

Puteti actiona pe fostul angajator in instanta pentru acest lucru ... insa va trebui sa faceti dovada ca s-a solicitat comunicarea deciziei de concediere astfel incat sa beneficieze de somaj de la data concedierii.
Perioada de somaj indemnizat va fi aceeasi numai ca va incepe mai tarziu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand trebuie sa depun actele la ajofm? Elena Caldararu Elena Caldararu va rog sa-mi spuneti in cat timp de la disponibilizare pot sa merg sa-mi depun actele pt somaj?va multumesc (vezi toată discuția)
Somaj Gagalicea Gagalicea Bună ziua....Mi s.a încetat contractul de munca cu data de 1noi2017,am înțeles k în 30 zile trebuie depus dosarul k sa pot beneficia de șomaj. ...Dacă ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj pentru cim timp partial 4 ore dadys dadys Buna ziua, Sunt administrator si angajat, cu 4 ore, din 01.02.2012 la un srl . Datorita situatiei economice am inchis un punct de lucru cu activitate comert ... (vezi toată discuția)