avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contributii PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contributii PFA

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: Am o cunostinta care a deschis un PFA in 2010 (salon manichiura). Ea zice ca pana in prezent nu a platit contributii la Casa de Sanatate si ar vrea sa stie daca aceste contributii sunt obligatorii. De asemenea, ar vrea sa stie daca, in situatia in care va merge acum la Casa de Sanatate, trebuie sa plateasca si contributiile pentru 2010. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:20, 6 Martie 2011
Conform legii, cotributiile la sanate si pensie sint obligatorii, daca nu are si contract de munca in alta parte.
Trebuie sa se duca la Casa de sanatate si la Casa de pensii, pentru a incheia contracte individuale.
La pensii va plati din momentul incheierii contractului (minim 222 lei pe luna) iar la sanatate 5,5% din venitul net anual (parca activitatea ei este cu norma de venit), impartit in 4 transe trimestriale. La sanatate va plati si retroactiv pentru 2010, cind a avut activitate.
DA
va trebui sa merga cu decizia de impunere pe 2010 si sa plateasca la zi +ceva penalitati si sa faca impunerea pe 2011.
va trebui sa plateasca si restul contributiilor..pensii si somaj..
Conf .legislatiei actuale.!!
Succes!!
Si mai mult decat asta , daca nu a lucrat in perioada 2006-2010 va plati din urma. Asa am patit eu,cu un PFA infiintat in 11.2010 m-a gasit cu o perioada de 6 luni nelucrate intre 2006 si 2010 si a trebuit sa platesc!!!!!!#-o
O pfa plateste obligatoriu somaj? Presupunem ca nu e angajata in vreo alta parte... Eu stiam ca somajul e facultativ...
Si eu stiu ca somajul este facultativ. Doar sanatatea si pensia se platesc. Pensia numai daca nu lucreaza cu norma intreaga in alta parte.

Alte discuții în legătură

Contributii pfa del_gf del_gf As avea rugamintea sa ma lamureasca cineva: 1) cand trebuie sa platesc contributiile si impozitul, in cazul in care data infiintarii PFA va fi 7 septembrie ... (vezi toată discuția)
Despre cas - administrator la o intreprindere individuala poolmat poolmat ca administrator la o intreprindere individuala ,cum trebuie sa platesc contributiile la pensie , in plus ,m-i s-a spus ,ca la sfarsitul anului , daca nu am un ... (vezi toată discuția)
Noua lege a pensiilor - impact asupra pfa-urilor Popu Popu Dintre cei ce au studiat noua lege a pensiilor cine / ce a dedus din noua lege in ceea ce-i priveste pe cei ce realizeaza venituri din activitati ... (vezi toată discuția)