avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovarea in grad profesional a unui auditor
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovarea in grad profesional a unui auditor

cine organizeaza concursul de promovare in grad profesional al unui auditor, autoritatea publica care-l are angajat sau ANFP-ul ? Rog cu argumentare legala! (eu ori am o varianta a Legii 188/1999 ne(prost)actualizata ori ...:">)
Cine v-a facut incadrarea dvs.? Nu ANFP-ul cumva ?(de fapt actul administrativ a fost emis de conducatorul institutiei unde lucrati acum la propunerea ANFP-ului.) Consider ca promovarea in gradul profesional superior celui detinut se face tot de ANFP. Dar cel mai bine este sa solicitati in scris punctul de vedere al ANFP.
Cine v-a facut incadrarea dvs.? Nu ANFP-ul cumva ?(de fapt actul administrativ a fost emis de conducatorul institutiei unde lucrati acum la propunerea ANFP-ului.=D>) Consider ca promovarea in gradul profesional superior celui detinut se face tot de ANFP:O

Eu consider ca ati gresit sectiunea (poate si forumul :( ) dupa cum aberati :(:hammer:

ART. 65
(1) Concursul sau examenul de promovare în gradul profesional se organizează de autoritatea sau instituţia publică, în limita funcţiilor publice rezervate promovării, cu încadrarea în fondurile bugetare alocate.
(2) Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut, funcţionarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
c) să fi obţinut cel puţin calificativul "bine" la evaluarea anuală a performanţelor individuale în ultimii 2 ani calendaristici;
d) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi.
(4) Prevederile art. 58 alin. (2) şi (3) se aplică în mod corespunzător.

ART. 58
(1) Concursul de recrutare pentru funcţiile publice vacante din autorităţile şi instituţiile publice centrale este organizat, în condiţiile legii, astfel:
a) de către comisia prevăzută la art. 18 alin. (1) pentru înalţii funcţionari publici. Secretariatul tehnic al comisiei se asigură de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici;
b) de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere generale şi specifice;
c) de către autorităţi şi instituţii publice, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie generale şi specifice.
(2) Concursul de recrutare pentru funcţiile publice vacante din autorităţile şi instituţiile publice din administraţia publică locală este organizat, în condiţiile legii, astfel:
a) de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, pentru funcţiile publice de conducere din următoarele domenii: protecţia copilului, evidenţa informatizată a persoanei, audit public intern, financiar-contabilitate, urbanism şi arhitectură, resurse umane, integrare europeană, pentru secretarii unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi pentru funcţiile publice de execuţie din domeniul auditului public intern;
b) de către autorităţi şi instituţii publice, pentru ocuparea funcţiilor publice vacante, altele decât cele prevăzute la lit. a).
(3) În situaţia prevăzută la alin. (2) lit. b), autorităţile şi instituţiile publice din administraţia publică locală au obligaţia de a informa Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici înainte cu 10 zile de demararea procedurii de organizare şi desfăşurare a concursurilor. În situaţia în care Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici constată că nu sunt îndeplinite condiţiile legale privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor dispune amânarea sau suspendarea organizării şi desfăşurării concursului.
Cine oare abereaz......
a) de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, pentru funcţiile publice de conducere din următoarele domenii: protecţia copilului, evidenţa informatizată a persoanei, audit public intern, financiar-contabilitate, urbanism şi arhitectură, resurse umane, integrare europeană, pentru secretarii unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi pentru funcţiile publice de execuţie din domeniul auditului public intern;


Abereaza cei care habar nu au ca auditorul este functie publica de executie si ca examenul de promovare in grad profesional superior este DOAR pentru functiile de executie:hammer:
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
Tanjiani, utilizator
vad ca s-au aprins spiritele :) dar ma bucur si va multumesc pt ambele raspunsuri. Sunt exact cele doua interpretari contrare pe care le aveam si eu in minte cand am postat subiectul.
Concluzia mea : Desi auditorul e functionar public de executie, totusi conf art.65 alin.(4) coroborat cu art.58 alin.(2) si (3) concursul de promovare a auditorului il organizeaza ANFP (a se vedea si anunturile pe [ link extern ] )

Alte discuții în legătură

Promovarea in functia de sef serviciu filozoful filozoful Unde se desfasoara concursul de -promovare-in functia de sef serviciu ? La sediul primariei , la sediul ANFP sau la Consiliile Judetene ? (vezi toată discuția)
Cine organizeaza concursul pentru ocuparea unui post vacant de secretar comuna? bogdanmarinela bogdanmarinela Cine organizeaza concursul pentru ocuparea unui post vacant de secretar comuna si ce trebuie sa faca Primaria? (vezi toată discuția)
Recrutare functionari publici de conducere wandanal61 wandanal61 Cine organizeaza concursul de recrutare pentru postul vacant de sef serviciu monitorizare, ANFP sau autoritatea publica locala?Art 58 Legea 188/1999 nu ... (vezi toată discuția)