avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire regie proprie ASTRA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire regie proprie ASTRA

Buna seara,
Va contactez in legatura cu o problema cu firma de asigurari Astra SA. Eu sunt pagubitul, iar accidentul a avut loc in 10.02.2011, am deschis dosarul de dauna cu reparatie pe regie proprie, astazi cei de la Astra m-au contactat spunand ca "valoarea de reparatie estimativa pe regie proprie(calculata de ei) este de 18196.31 lei, iar aceasta depaseste VMD(valoarea maxima despagubire) 11690 ron, se va acorda limita maxima de despagubire adica 11690 ron" ,costul reparatiei masinii mele(Audi A4, fabricatie 01.06.2001) depaseste aceasta valoare de 11690 ron si este aprox cat au estimat si cei de la Astra 18196.31.
Ce ar trebui eu sa fac pentru a-mi obtine banii pentru intreaga reparatie a masinii?(masina fiind din 01.06.2011 si accidentul fiind in 10.02.2011 masina nu implinise inca cei 10 ani de vechime dupa care facusera ei calculatia pt. limita maxima de despagubire )
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 11:27, 3 Martie 2011
dauna totala se defineste ca fiind situatia in care cuantumul pagubei depaseste 75% din valoarea autovehiculului la data producerii evenimentului - Ord. 5, art. 50, alin. 13.
Data primei inmatriculari: 01.06.2001.
Data accidentului 10.02.2011.
Rezulta o vechime de 9 ani, 8 luni si 9 zile.
In Ord. 5/2010 al CSa anexa 3 este tabelul coef de uzura. Pt autov. dv. in coloana: starea de intretinere satisfacatoare este si linia (penunltima) la vechimea (ani) peste 9 ani si jumatate dar sub 10 ani, este trecut coef 85% (deci val. ramasa 15%).
1. In cap. 5 sint stabilite criteriile uzurii auto. Verificat daca autov dv. poate fi incadrat (conf acelor conditii) la starea de intretinere medie, si atunci coef de uzura este de 75% (cu val. ramasa de 25%).
2. Verificati valoarea de nou luata in calcul de asigurator. Poatae au luat in calcul o valoare care nu corespunde autovehiculului. Multi asiguratori nu tin cont de dotarile autov. si ia o val. mai mica. Aceasta val de nou se ia din cataloagele de specialitate (Schwacheliste sau APIA).
La punctele numerotate cu 1 si 2 se poate negocia (cu documente bije justificate) cu ei.
Ar fi bine sa obtineti de la ei calculul scris al VMD-ului pt. ca acolo sint toate datele pe care l-au luat in considerare.
Dupa aceea le puteti dovedi ca au gresit si sint convins ca valoare de nou nu este chiar corecta, este mai mica.
Daca le puteti dovedi cu documente dine justificate (eventual o expertiza tehnica) ca nu au dreptate poate obtineti de la ei o suma corecta.
Daca solicitati banii pe auto. primiti 75% din VMD.
Daca aveti documente de reparatie (deviz, factura) si reparati efectiv autov. primiti 100% din VMD.
Posibil ca reparatia sa fie mai mare decit VMD si atunci diferenta o suportati dv. si o puteti recupera in instanta - despre sansele de reusita ale acestui punct va poate explica mai bine un avocat.
Bafta,
Interventie moderator:
Bdorin a scris:

Posibil ca reparatia sa fie mai mare decit VMD si atunci diferenta o suportati dv. si o puteti recupera in instanta - despre sansele de reusita ale acestui punct va poate explica mai bine un avocat.
Bafta,

Pentru a sustine afirmatia, ar fi de mare folos daca ati posta exemple din cazuri de succes aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Va multumesc!
Virgil Lates
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca la astra asigurari marcyz marcyz In urma unui accident auto soldat cu dauna totala a masinii, prin polita rca de la astra asigurari se desbagubeste la ce valoare? (vezi toată discuția)
Dauna totala Ioan Ciobanu Ioan Ciobanu [b]Interventie moderator[/b] @sebany Va rog sa nu postati probleme ce nu au legatura cu subiectul initial chiar daca sunt asemanatoare. Deschideti un ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca nutzzu nutzzu Buna ziua.Detin un ford escort din 1998,recent am fost implicat intr-un accident(nu eu am fost eu vinovat),iar devizul reparatiei pt masina mea este de 6.800 ... (vezi toată discuția)