avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aprtament retrocedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aprtament retrocedat

Buna ziua va rog un sfat sint dat in Judecata pretenti. pentru investitile facute
de chiriasi la un apartament Retrocedata .sa facut o expertiza la care chiriasul nu a fost de acord si acuma cere o contra expertiza .Eu ca proprietar am cerut folosul nerealizat la expertiza acuma chiriasul stie ca folosul nerealizat se compensaza cu investitile facute Expertul a calculat 100 euro.lunar.acma chiriasul a cerut ca vrea sa preda apartamentul.daca eu preiau apartamentul inseamna ca rimine gol? dar rimine mai departe in litigiu. insemna ca eu nu pot sa
vind sau sa dau inchirie.va rog un sfat trebuie sa preiau apartamentul sau sa rimina chiriasul si sa plateasca flosul nerealizat pina cind Judecatoria hotireste sentinta finala asta poate ca mai dureaza 2-3 ani Multumesc


nu este cumparat de chiriasul apartamentul a fost retrocedat.pina in anul 2006
au plitit a avut contract cu spatiul locativ si din 2006 .din 2006 apartamentul este retrocedat cu proprietarul nu au facut contract nou.si acuma nu platesc chiria dar stau in apartament.

Cel mai recent răspuns: Mariana Dumitrescu , Avocat 21:17, 2 Martie 2011
Daca chiriasul vrea sa predea apartamentul faceti o tranzactie si puteti stinge litigiu.
Puteti prelua apartamentul si dosarul continua intrucat din ce ati explicat dosarul are ca obiect pretentii nu si evacuare sau drept de retentie, care daca ar fie existat orcum ar fi ramas fara obiect.
Va puteti comporta ca proprietar dupa preluarea apartamentului si il puteti inchiria.
Eventual daca veti fi obligat la plata vreunei sume de bani aceasta nu va afecteaza exercitiul dreptului de proprietate.
Succes
av Mariana Dumitrescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament in litigiu Radu 26 Radu 26 Buna ziua va rog un sfat sint dat in Judecata pretenti. pentru investitile facute la un apartament nationalizata de chiriasi.sa facut o expertiza la care ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001 Radu 26 Radu 26 Buna ziua . IN anul 2007 mi sa retrocedat apartamentul acuma sint proprietar Din anul 1990 sint chiriasi in acest Apartament. Chiriasi au facut o serie de ... (vezi toată discuția)
Investitii facute de chiriasi Radu 26 Radu 26 Subiect: Buna ziua . IN anul 2007 mi sa retrocedat apartamentul acuma sint proprietar Din anul 1990 sint chiriasi in acest Apartament. Chiriasi au facut ... (vezi toată discuția)