avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 10/2001

Buna ziua .

IN anul 2007 mi sa retrocedat apartamentul acuma sint proprietar
Din anul 1990 sint chiriasi in acest Apartament.
Chiriasi au facut o serie de lucrari; au schibat geamurile au pus termopan
au facut izolati termica exterioara au pus faiante au stricat o perete ca sa faca baia mai mare spun ca au inlocuit instalatia electrica. toate aceste lucrarile sint efectuate fara aprobarile? dela fostul proprietar Spatiul Locativ care era proprietarul pina la retrocedare..Necesara si utile era numai incalzirea centrala. Intrebarea mea este? Pentru toate lucrarile ce au facut nu trebuie sa prezinte chitante de plata daca au facut cu firme autorizata aceste lucrari daca se va face expertiza judiciara.

Trebuie sa recunosc eu aceste investiti ce au facut fara aprobare. in afara de incalzirea centrala sau nu?
Va rog foarte frumos pentru un raspunzi.
Cel mai recent răspuns: Radu 26 , utilizator 17:25, 13 Octombrie 2010
Buna seara !
In lipsa unei intelegeri amiabile , doar instanta de judecata ( exista si solutia medierii , ce-i drept) se poate pronunta in acest sens , pe baza probelor prezentate de parti .
Chiriasii au solicitat probabil un drept de retentie asupra imobilului pana la achitarea cuantumului investitiilor. Chiar daca au chitante ar trebui facuta o expertiza. De unde stiti ca acele chitante se refera la imobilul dvs? Mai ales daca sunt chitante ce privesc achizitionarea materialelor. Mai mult, pentru investitii erau obligati sa solicite administratorului imobilului - proprietarului - acordul scris cu privire la investitii. Toate lucrarile trebuiau efectuate de societati atestate in acest sens. Peretele "stricat" poate afecta structura de rezistenta a imobilului. Gresie, faianta, termopane nu sunt investitii necesare. Parerea mea este sa introduceti o actiune in evacuare, chiriasii vor formula probabil cerere reconventionala prin care vor solicita plata investitiilor si instituirea unui drept de retentie, sau va vor da in judecata intr-o actiune in raspundere contractuala. Oricum, fara aprobarea scarisa a proprietarului spatiului locativ (in cazul in care lucrarile au fost efectuate inainte de a fi notificati ca a intervenit retrocedarea imobilului) sau aprobarea dvs. daca lucrarile au fost efectuate dupa notificare, nu au dreptul sa solicite despagubiri. In ce perioada au fost efectuate investitiile? Au trecut mai mult de 3 ani?
Consultati si un avocat. Eu v-am raspuns in calitate de utilizator, nu sunt avocat.
Succes
Toate aceste investitile au facut inainte de retrocedare intre anii2001-2005.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investitii facute de chiriasi Radu 26 Radu 26 Subiect: Buna ziua . IN anul 2007 mi sa retrocedat apartamentul acuma sint proprietar Din anul 1990 sint chiriasi in acest Apartament. Chiriasi au facut ... (vezi toată discuția)
Investitile facute de chirias Radu 26 Radu 26 Ce se intimpla daca nu recunosc investitile facute de chiriasi? au facut totul fara aprobare proprietarului (vezi toată discuția)
Va rog un sfat Radu 26 Radu 26 Buna ziua In anul 2007 mi sa retrocedat un apartament. Pina in anul 2007 apartamentul era al Spatiului Locaiv Era o locuinta nationalizata care apartinea ... (vezi toată discuția)