avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Declaratia de avere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Declaratia de avere

Problema mea este urmatoarea :sunt sotie unui bugetar care prin lege este obligat la completarea declaratie de avere, dar de ce eu in calitate de sotie trebuie sa imi declar un venit realizat la privat , unde am semnat un contract individula de munca si o grila de salar confidentiala.
Intrebarea mea este poate fi sanctionat sotul sau eu dc nu declar suma la veniturile realizate de catre mine in calitate de sotie a sa ? Nu sunt de acord sa-mi postez venitul pe site-urile cu declaratiile de avere, situ-ri la care are acces toata lumea.Precizez ca nu mi se pare firesc sa imi declar veniturile si bunurile pe care le detin eu , bunuri si lichiditati obtinute din munca prestata la un srl-ul care luna de luna isi achita contributiile fata de stat.Daca vor sa stie sa faca bine sa verifice ei.Nu am nimic de ascuns doar ca nu mi se pare normal ca aceste informatii sa fie stocate pe interent in vazul tuturor.De ce nu isi arhiveaza declaratiile de avere fiecare institutie bugetara intr o baza proprie, nu pe internet ?
Va rog sa imi spune ti dc gresesc necompletand in declaratia de venit a sotului, venitul realizat de catre mine ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 14:25, 3 Martie 2011
Buna seara !
Aceasta e legislatia , chiar daca intre ceea ce se doreste a fi si ceea ce este de fapt este o diferenta imensa ... declaratia de avere este semnata de persoana in cauza care raspunde pentru exactitatea celor mentionate ...
Din experienta personala a unei anchete efectuate de ANI, in urma autosesizarii (in 2008, mai multi functionari publici si alesi locali am depus declaratia de avere cu intarziere), va sfatuiesc, pentru linistea familiei dvs, sa declarati tot; daca, dintr-un motiv sau altul, declaratia sotului dvs. va fi verificata, habar nu aveti pana unde sunt in stare sa mearga cu investigatiile (au scos pana si ce conturi avem fiecare la banci, nu mai vorbesc ca au cerut actele de stare civila, de casatorie, fisele fiscale ale sotilor/sotiilor, au verificat la leu), si pentru o simpla omisiune, fara sa ia sau nu in seama daca este facuta cu intentie/vinovatie, a fost sesizat parchetul pentru infractiunea de fals in declaratii. Ce a urmat apoi, pentru "nenorocosi", declaratii pe la politie...chiar nu are rost.
Daca salariul dvs este confidential sotul poate trece la veniturile dvs. "conform fisei fiscale pe anul..."
Daca salariul dvs este confidential sotul poate trece la veniturile dvs. "conform fisei fiscale pe anul..."#-o

Pe bune?:hammer:


LEGE nr. 176 din 1 septembrie 2010
privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative

ART. 29
(1) Nedepunerea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese în termenele prevăzute de prezenta lege, precum şi nedeclararea, în declaraţia întocmită potrivit anexei nr. 1, a cuantumului veniturilor realizate, sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri[/b] constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez la o instituție publică,și trebuie să depun declarațiile ... mihaela chirvasa mihaela chirvasa Lucrez la o instituție publică,și trebuie să depun declarațiile de avere și interese.Sotul lucrează la o companie privata unde, datorita contractului de ... (vezi toată discuția)
Declaratie de avere (functionar public) wideace wideace Buna ziua. Avem urmatoarea situatie: 2 soti casatoriti legal, amandoi cetateni romania, cu regimul separatiei de bunuri. Unul dintre soti este functionar ... (vezi toată discuția)
Declarație venituri confidențiale către ani simdav1 simdav1 Sotul meu lucrează in sistemul bugetar și an de an trebuie sa declare public pe site-ul instituției veniturile familiei. Eu lucrez in sistemul privat iar ... (vezi toată discuția)