avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... concurs online cu premii - descalificat in afara ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

concurs online cu premii - descalificat in afara regulamentului de concurs

stimati domni, am participat la un concurs organizat pe facebook si am fost descalificat pe un motiv care nu apare in regulament si anume ca m-au votat mai multe persoane de pe un calculator cu toate ca nu era specificat in regulament decit faptul ca cei ce vor cistiga vor fi afisati in baza numarului de likeuri date de utilizatori facebook - ceea ce eu am si facut.Ulterior mi-au spus ca nu am vizualizari unice - neamintindu-se nimic in regulament de vizualizari unice .Am sa va transmit mai jos regulamentul lor si raspunsul primit de mine in urma descalificarii.VA ROG SA IMI SPUNETI CUM AS PUTEA PROCEDA ULTERIOR SI DACA AS AVEA SORTI DE IZBINDA.

REGULAMENT

CONDITII DE PARTICIPARE:
În concurs se poate înscrie orice cetăţean român cu domiciliul stabil în România, cu vârsta peste 18 ani, cu excepţia angajaţilor SC ......SA a rudelor acestora de gradul I, precum şi a altor persoane asociate concursului.
Toţi participanţii la acest concurs sunt obligaţi să respecte termenii Regulamentului de concurs.
I. Dispoziţii generale
1. Concursul se desfăşoară exclusiv pe aplicaţia de Facebook .......NUMELE FIRMEI..., în Tab-ul Concurs la adresa [ link extern ] /........
2. Participanţii trebuie să aibă un cont de utilizator pe site-ul facebook.com creat pe baza unor date de identificare reale (nume, prenume) şi adresă de email validă. Participanţii trebuie să fie fani ai paginii de Facebook
3. Canalul oficial de comunicare cu participanţii pentru acest concurs este aplicaţia de concurs a NUMELE FIRMEI precum şi site-ul www. NUMELE FIRMEI .ro.
4. Participanţii care încearcă să fraudeze mecanismul concursului vor fi descalificaţi.
5. Pentru a fi consideraţi eligibili, participanţii la concurs trebuie să aibă un cont de Facebook care să fie asociat unei persoane reale.
6. Organizatorul poate să elimine înscrierile în concurs ale acelor conturi de Facebook invalide.
7. Înscrierile sunt limitate la o fotografie/participant, ceea ce înseamnă că o persoană (prin contul de Facebook aferent) poate înscrie în concurs doar o singură fotografie.
8. Tema fotografiilor nu este impusă.
9. Concurentul trebuie să fie autorul imaginii înscrise în concurs.Vor fi descalificaţi cei care publică imagini copiate de pe internet, imagini obscene sau indecente, inadecvate, imagini care promovează violenţa, care conţin sau fac referire la consumul de băuturi alcoolice, ţigări, droguri şi alte substanţe dăunătoare sănătăţii, sau imagini cu drepturi de autor pe facebook.com precum şi imagini prin care se face reclamă mărcilor de produse sau servicii. Vor fi eliminate fotografiile editate sau prelucrate cu ajutorul programelor de editare grafică. De asemenea, vor fi şterse acele fotografii pentru care persoanele care apar în imagine nu şi-au dat acordul de publicare pe pagina de Facebook a companiei.
10. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica sau schimba prezentul Regulament. In cazul în care Regulamentul va suferi modificări, acest lucru va fi anunţat pe canalul oficial de comunicare.
11. Organizatorul are dreptul să facă publice fotografiile pe care le consideră de interes pe pagina de Facebook NUMELE FIRMEI, cât şi în alte medii online.
II. Mecanismul concursului
1. Concursul se desfăşoară în intervalul 4-28 februarie ( incepand cu ora 12:00 din data 04.02.2011 pana la ora 17:00, in data de 28.02.2011).
2. Tema concursului este “Tot ce este frumos, ne place!”. Se pot înscrie în concurs fotografii fără a avea o temă impusă de Organizator.
3. Pentru a participa, utilizatorii trebuie să deţină un cont pe site-ul facebook.com, să acceseze pagina de Facebook NUMELE FIRMEI şi să devina fan.
III. Premii
1. Premiile constau în trei produse electronice în valoare totală de 4400 ron + TVA, astfel:
Locul I - Aparat foto
Locul II - Aparat foto
Locul III - Aparat foto digital 2.

IV. Câştigători
1. Câştigătorii vor fi stabiliţi în urma unui clasament generat de voturile pe care participanţii le-au primit de la utilizatorii Facebook (prin opţiunea like) pentru fotografia înscrisă în concurs.
2. Va exista un clasament alcătuit din 3 câştigători (câte unul pentru fiecare premiu pus în joc).
3. Lista câştigătorilor va fi făcută publică pe site-ul companiei NUMELE FIRMEI ,în secţiunea Noutăţi. In cazul în care unul sau mai mulţi câştigători vor fi descalificaţi, se vor lua în considerare următorii participanţi, în ordinea clasamentului realizat de voturile cumulate prin opţiunea Like.
4. In cazul în care mai mulţi participanţi au acelaşi număr de voturi, ei vor fi departajaţi prin tragere la sorţi.
5. Participanţii ale căror fotografii se vor dovedi a fi similare, aproape identice sau copiate vor fi descalificaţi .
6. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 1 martie 2011, pe www.cesarom.ro în secţiunea Noutăţi.
7. Validarea câştigătorilor va fi făcută în termen de cinci zile de la anunţarea acestora.

8. Câştigătorii vor fi contactaţi prin intermediul datelor de contact furnizate la înscrierea în aplicaţia de concurs. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a cere date de identificare personală a câştigătorilor (număr de telefon, adresa de email, nume complet, seria şi numărul buletinului, adresa completă din buletin).
9. In cazul în care unii câştigatori nu pot fi validaţi în termen de cinci zile, ei îşi vor pierde statutul de câştigători, iar organizatorul va desemna în locul lor următoarele persoane clasate.
CLAUZE FINALE:
Facebook nu este sponsor, administrator, endorser sau asociat în orice fel acestui concurs. Toate datele sunt procesate de către NUMELE FIRMEI în scopul derulării acestui concurs.
Organizatorii îşi rezervă dreptul de a descalifica orice participant la acest concurs care utilizează un limbaj neadecvat sau publică imagini copiate de pe internet, imagini obscene, inadecvate, imagini care promovează violenţa, care conţin sau fac referire la consumul de băuturi alcoolice, ţigări, droguri şi alte substanţe dăunătoare sănătăţii, fotografii editate sau prelucrate cu ajutorul programelor de editare grafică sau imagini cu drepturi de autor pe facebook.com precum şi imagini prin care se face reclamă mărcilor de produse sau servicii.
Prin înscrierea în acest concurs, participantul confirmă faptul că a citit şi a inţeles toate condiţiile din Regulamentul de concurs şi că le acceptă.
Regulamentul Concursului este întocmit în conformitate cu legile din România şi va fi făcut public pe site-ul www. NUMELE FIRMEI .ro în secţiunea Comunicare şi în cadrul aplicaţiei de concurs. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a imbunatăţi sau schimba prezentul Regulament, urmând ca orice astfel de modificări să intre în vigoare numai după publicarea online.
DREPTURILE DE AUTOR:
Participantul este unic responsabil asupra oricăror consecinţe directe sau indirecte ce pot apărea ca urmare a postării unor imagini inadecvate sau cu drepturi de autor pe facebook.com. Inscrierea în concurs implică acordul ca fotografiile postate în concurs să poată fi expuse şi utilizate de cătr NUMELE FIRMEI e cu menţionarea numelui autorului.

RASPUNS PRIMIT:

PRIMUL RASPUNS: Fotografia dvs a fost descalificată datorită tentativei de fraudare a mecanismului concursului. - CU TOATE CA EU NU AM INCALCAT CU NIMIC REGULAMENTUL LOR

RASPUNS DETALIAT:

Articolele incalcate din Regulamentul Concursului Tot ce este frumos, ne place!, precum si explicatii:

Regulamentul Concursului Tot ce este frumos, ne place!, cap. I Dispozitii generale, pct.1
1. Concursul se desfăşoară exclusiv pe aplicaţia de Facebook NUME FIRMA , în Tab-ul Concurs la adresa [ link extern ]
Prin acest articol se intelege ca fiecare participant va posta o fotografie in aplicatia din Tab-ul Concurs. Pentru a fi votata, fotografia trebuie vizualizata in aplicatia de concurs deoarece “Concursul se desfăşoară exclusiv pe aplicaţia de Facebook NUME FIRMA , în Tab-ul Concurs la adresa [ link extern ] .

Regulamentul Concursului Tot ce este frumos, ne place!, cap. Dispozitii generale, pct.4
4. Participanţii care încearcă să fraudeze mecanismul concursului vor fi descalificaţi.
Prin acest articol de intelege ca vor fi descalificati cei care incearca sa fraudeze mecanismul de desfasurare a concursului.
Prin mecanismul concursului se intelege: accesarea aplicatiei (conform pct.1 cap I Dispozitii generale “ Concursul se desfăşoară exclusiv pe aplicaţia de Facebook NUME FIRMA , în Tab-ul Concurs la adresa [ link extern ] .

Pentru ca voturile sa fie considerate valide, se iau in considerare numarul de vizualizari ale fotografiei inscrise in concurs si numarul de vizualizari unice ale fotografiei respective. Pornind de la “1. Concursul se desfăşoară exclusiv pe aplicaţia de Facebook NUME FIRMA , în Tab-ul Concurs la adresa [ link extern ] .

Vizualizarile unice reprezinta accesarile unice pe baza unei tracking cookie si a unei sesiuni - un cod unic de identificare generat de catre programul de tracking .Spre exemplu, chiar daca in firma exista 20 de calculatoare cu aceeasi adresa IP, fiecare calculator va genera o vizualizare unica la accesarea unei pagini - chiar daca din firma un alt calculator a accesat deja acea pagina. Ca urmare daca numarul de like-uri inregistrate este mai mare decat numarul de vizualizari unice, voturile inregistrate nu sunt considerate valide. Dvs ati inregistrat 11160 de like -uri cu doar 2,734 de vizualizari unice.
IN REGULAMENT NU SE SPUNE NIMIC DE VIZUALIZARI SAU CA NU SE POATE DA VOT DE CATRE MAI MULTI UTILIZATORI FACEBOOK DE PE ACELSI CALCULATOR.eU AM NUMAR DE LIKEURI
SE TRIMITEA LINKUL CU POZA DE CONCURS , PRIETENII INTRAU PE LINK SI AU DAT LIKE SI LA POZA MEA SI LA PAGINA LOR DE PROFIL.. CDECI APAR ACELEASI NUME SI LA MINE SI LA EI.. ACEASTA INSEAMNA CA EI POT VEDEA CELE 11.160 DE NUME IN AMBELE PARTI DAR NU VOR SA LE IA IN CONSIDERARE DECIT DUPA NR DE VIZUALIZARISI NU INTELEG DE CE.Varog mult de tot daca ati putea sa imi dati un raspuns cit mai curent pt a sti cum sa procedez. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 10:11, 8 Martie 2011
E o baza in "I.4. Participanţii care încearcă să fraudeze mecanismul concursului vor fi descalificaţi."

E suficient ca mecanismul prevede ca utilizatorii au dreptul sa voteze (IV. 1), daca intr-adevar respectivele conturi Facebook erau proaspat create doar in acest scop.
E interpretabil, dar oarecum in favoarea dvs. o adersa IP nu inseamna o persoana in sine, iar in spatele acelei adrese se pot afla oricati altii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descalificare concurs pt spam cami0509 cami0509 Buna seara! Am o nelamurire mare. Fiica mea a participat la un concurs de creatie literara. Lucrarile au fost afisate pe internet, pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi pedepsita fraudarea unui concurs pe internet? Mihaela Chiricioiu Mihaela Chiricioiu Daca tot e tara n criza ....ce au zis fetele de la HotCity.ro...hai sa profitam si noi cat putem. Ele pun la bataie un concurs care la inceput suna bine, dar ... (vezi toată discuția)
Reclamatie organizare concurs pe facebook jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua O firma a organizat un concurs pe facebook ,in regulament se scria ca ,cine obtine cel mai bun timp (in 2 sap ) castiga 1000 ron .Deasemena in ... (vezi toată discuția)