avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... intarziere plata tva
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

intarziere plata tva

buna ziua, mi-am facut si eu de curand un pfa prin care desfasor activitati comerciale si trebuie sa platesc tva-ul luna asta insa nu cred ca voi putea decat abia in februarie, aveti idee ce santiuni sau ce urmari sunt daca nu il platesc la timp? deasemni nu cred ca voi putea plati nici cas-ul daca imi puteti raspunde si aici, cat de grav este?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:15, 14 Ianuarie 2013
Veti plati mai mult, se vor calcula dobanzi si penalitati de inarziere pentru neachitarea la termenul de scadenta a obligatiilor fiscale(art 119 din codul de procedura fiscala) :

[ link extern ]


"Art. 120 Dobânzi
(1). Dobânzile se calculează pentru fiecare zi de întârziere, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate inclusiv.
...
(7) Nivelul dobânzii este de 0,04% pentru fiecare zi de întârziere şi poate fi modificat prin legile bugetare anuale."

Art. 120^1 Penalităţi de întârziere
(1) Plata cu întârziere a obligaţiilor fiscale se sancţionează cu o penalitate de întârziere datorată pentru neachitarea la scadenţă a obligaţiilor fiscale principale.
(2) Nivelul penalităţii de întârziere se stabileşte astfel:
a) dacă stingerea se realizează în primele 30 de zile de la scadenţă, nu se datorează şi nu se calculează penalităţi de întârziere pentru obligaţiile fiscale principale stinse;
b) dacă stingerea se realizează în următoarele 60 de zile, nivelul penalităţii de întârziere este de 5% din obligaţiile fiscale principale stinse;
c) după împlinirea termenului prevăzut la lit. b), nivelul penalităţii de întârziere este de 15% din obligaţiile fiscale principale rămase nestinse.

(3) Penalitatea de întârziere nu înlătură obligaţia de plată a dobânzilor"



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoarea penalitatilor cris2279 cris2279 Pentru intarzierea platii impozitului, ce valoare are penalizarea/zi ? (vezi toată discuția)
Am intarziat cu plata impozitelor ....ce poate insemna asta? workdav workdav Buna ziua , dupa cum spune si titlul am o intarziere la plata TVA de cca 1 luna de zile si la plata contributiilor sociale ...CAS etc de cca 2 saptamani, tin ... (vezi toată discuția)
Pfa - penalizari neplata cass gygy83 gygy83 Buna ziua, Sunt PFA de 11 luni si inca nu am facut contract pentru CASS. Am inteles ca o sa existe ceva penalizari aferente sumelor pe care ar fi trebuit sa ... (vezi toată discuția)