Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Motiv amanare inregistrare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Motiv amanare inregistrare firma

Motiv amanare - Art. 8 din actul constitutiv nu respecta prevederile legii 31/1990 privind majorarea capitalului social. 04.03.2011


Art. 8 – Capitolul social al societatii.
Capitalul social al societatii este de 200 Lei, numerar, impartit in 20 de parti sociale, numerotate de la 1 la 20, cu o valoare nominala de 10 Lei/partea sociala si apartine asociatului unic in totalitate, care detine 100% din participarea la beneficii si pierderi.
Acest capital poate fi majorat sau, dupa caz, redus.
Majorarea capitalului: capitalul social al societatii poate fi majorat fie prin marirea valorii nominale a partilor sociale existente, fie prin crearea de parti sociale noi, prin aporturi ale asociatilor,sau prin includerea in capitalul social, in totalitate sau in parte a rezervelor, cu exceptia rezervelor legale, precum si beneficiilor si primelor legate de capital, inclusiv a diferentelor favorabile din reevaluarea patrimoniului social ori in alte modalitati permise de lege, valoarea nominala a partilor sociale nou create fiind aceeasi cu a celor existente; parti sociale nou create pot fi subscrise de catre terti, in totalitate sau in parte,prin asocierea cu asociatul existent. Majorarea capitalului social se va putea face si prin utilizarea rezervelor, cu exceptia rezervelor legale, precum si beneficiilor si primelor legate de capital,inclusiv a diferentelor favorabile din reevaluarea patrimoniului social ori in alte modalitati permise de lege.
Hotararea privind majorarea capitalului, are efect numai in masura in care a fost adusa la indeplinire in termen de 1 (un) an de la data sa.
Reducerea capitalului: capitalul social al societatii poate fi redus,fara insa ca acesta sa scada sub valoarea limitei minime admise de lege pentru societatile comerciale cu raspundere limitata; asociatul unic, prin hotararea pe care o va lua in acest sens, va arata motivele reducerii si procedeul prin care acesta se va produce.
Reducerea capitalului social va putea fi efectuata, iar decizia asociatului unic va avea efect fata de terti, numai dupa trecerea a 3 (trei) luni de la data publicarii sale in Monitorul Oficial al Romaniei, termen in care orice creditor al societatii , anterior hotararii, poate face opozitie.


Cine imi poate spune si mie ce am gresit sau cum trebuie modificat aici?
De precizat ca aveam data eliberarii: 07.03.2011 (Luni). Are cineva idee care sunt pasii care trebuie efectuati intr-o astfel de situatie? Chiar nu stiu ce trebuie facut. Mi se da Luni dosarul inapoi, si trebuie sa aduc Actul Constitutiv modificat cu acel Art. 8, sau cum trebuie facut? Nu inteleg de ce nu mi s-a zis de atunci ca ceva nu este in regula, pt ca preferam sa retrag dosarul si sa-l fac cum trebuie decat sa mi-l amane cu termen pt 21.03.2011.
Trebuie sa modificati actul constitutiv pentru ca in cazul SRL capitalul social nu poate fi coborat sub limita legala de 200 ron, asa cum ati scris dvs. ,,Acest capital poate fi majorat sau, dupa caz, redus." Pentru a elimina interpretari ulterioare probabil ,vi s-a dat un termen pentru a remedia aceasta problema. Duceti un alt act constitutiv fara fraza cu pricina, completati o cerere de completare a dosarului si totul va fi ok. SUCCES!

Revin...incercati sa eliminati toate modalitatile de diminuare a capitalului social din text.
Exista vreo sansa ca acest dosar sa aiba un termen mai devreme? Ma gandesc sa duc un nou act constitutiv luni cand iau si decizia oficiala, sa-l depun tot atunci. Am vreo sansa sa fiu rezolbvat mai devreme? daca nu, pot retrage dosarul si sa-l depun iar? Cele 15 zile date de cei de la ONRC sunt foarte multe, iar sansele sa depun planul de afaceri pentru "prima firma" scad dramatic. Daca are cineva vro solutie pentru rezolvarea acestei probleme mai repede de 15 zile cate m-au amanat ei, este rugat sa mi-o impartaseasca si mie. O zi buna si merci frumos.
Aceasta abordare este ok pentru a substitui acel Art. 8?

Art. 7. - (1) Societatea se constituie cu un capital social subscris in valoare de ...................... lei.
(2) Capitalul social este constituit
a) integral din numerar
sau
b) ........................... lei in numerar si ........................... lei in natura, evaluat astfel: ...................
................................................................................................
.................................................................................................
(3) Aportul in numerar la capitalul social a fost varsat integral la data constituirii societatii.
sau
(3) Aportul in numerar la capitalul social a fost varsat integral la data constituirii societatii, iar drepturile corespunzatoare asupra bunurilor care constituie aportul in natura se transfera in patrimoniul acesteia in stare de utilizare incepand cu aceeasi data.
(4) Aportul asociatului unic la capitalul social al societatii nu este purtator de dobanzi.
Art. 8. - Capitalul social se divide in ..................... parti sociale, in valoare de ............................ lei fiecare si apartin asociatului unic in totalitatea lor.
Art. 9. - (1) Majorarea capitalului social se hotaraste de asociatul unic si se face din:
a) aporturile de capital ale eventualilor asociati noi;
b) diferentele favorabile din reevaluarea patrimoniului social;
c) rezervele legale;
d) beneficii;
e) alte surse prevazute de lege.
(2) Cheltuielile aferente majorarii capitalului social prin cooptarea de noi asociati (persoane fizice sau persoane juridice) se suporta, integral de acestia.
Art. 10. - Reducerea capitalului social se hotaraste de asociatul unic in limitele prevazute de lege.
Art. 11. - (1) Obligatiile sociale sunt garantate cu patrimoniul social, asociatul unic raspunzand numai pana la concurenta capitalului social subscris.
(2) Patrimoniul societatii nu poate fi grevat de creante sau de alte obligatii personale ale asociatilor.
Poti sa refaci actul constitutiv si sa-l depui la ORC, pe cererea de completare acte la dosar solicita preschimbarea termenului de solutionare.

Alte discuții în legătură

Schimbare cod caen robert_11 robert_11 Buna ziua. Am u SRL-D cu 5 coduri CAEN. Doresc ca sa schimb aceste coduri CAEN cu altele, implicit codul principal. Aveti idee ce pasi trebuie sa fac si cam ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social rocs rocs buna ziua. vrem sa facem majorare capital prin introducere de nou asociat .firma care isi mareste capitaluleste un srl cu unic asociat iar noul asociat v-a ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl asociat unic = administrator in februarie 2014 - ghid practic adinutza2602 adinutza2602 Voi incerca sa prezint pasii pe care i-am urmat pentru a inmatricula SRL-ul cu asociat unic, care este si administrator. Actele le-am depus si obtinut in luna ... (vezi toată discuția)