loredanatalpai a scris:
Art. 85, alin. 1 litera g din Legea 351/2004, legea gazelor, da dreptul institutiei de gaze, sa dea acordul unor noi solicitanti, cu respectarea uneia dintre aceste 2 conditii: 1. prezentarea acceptului proprietarului si 2. prezentarea acordului solicitantului, privind despagubirea proprietarului, acordul solicitantului se prezuma cand acesta consimte in scris prin act autentic sa il despagubeasca pe proprietar pentru partea ce ii revine din investitia facuta. Cred ca ei cu chestia asta s-au scos si devine o problema, doar intre solicitant(adica cel care doreste racordarea ) si proprietar.
Va mutumesc pentru interesul acordat.
acesta este temeiul pe care actioneaza aceste societati care se ocupa de bransarea consumatorilor la coloanele de gaze. dupa parerea mea, daca legea permite doar acordul de despagubire fata de proprietar, nici nu va putea sa opreasca cineva racordarea. poti insa sa fii un proprietar diligent: costa vreo 50 lei/ notificare prin executor si poti sa ii instiintezi pe toti ceilalti neproprietari ca in cazul in care se vor racorda la coloana ta iti datoreaza o cota parte din valoarea coloanei si lucrarilor.
ordonanta presedintiala de suapendare a eventualelor lucrari (incepute sau neincepute) nu mi se pare admisibila. care este paguba ce s-ar produce daca nu se opresc lucrarile? eu nu o vad. contravaloarea lucrarii o poate recupera pe calea dreptului comun printr-o actiune in pretentii. o astfel de cerere este admisibila, realista si isi va recupera cheltuielile facute cu acel dosar.
parerea mea, vorba cuiva...:">
am aceasta situatie, nu am putut stopa lucrarile de racordare, dar suntem in proces de recuperare a cotei-parti ce ii revine noului racordat.
daca vei ajunge la proces cu un proprietar cred ca se va face liniste si ceilalti vor sti ca daca nu platesc de buna voie, platesc de nevoie.