avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Racordare la teava de gaz
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Racordare la teava de gaz

Stau intr-un bloc cu 8 etaje. Pana in prezent sunt racordati la o conducta de gaz 3 apartamente. Prima data s-a racordat un aparatment de la parter, iar apoi doua apartamente la etajul 8, devenind astfle coproprietari pe teava de gaz.. Eu fac parte din una dintre cele 3 apartamente. Acum se pare ca se doreste de catre asociatia de locatari, racordarea la conducta de gaz a tuturor apartamentelor. Se pare ca cei de la Eon Gaz accepta in loc de acordul tuturor coproprietarilor, adica al nostru, o declaratie notariala, din partea celui care doreste sa se racordeze, ca se angajeaza sa achite fiecarui vecin cota parte din investitiei. Insa nu este specificat nici un termen de plata sau vreun mod.
Daca stiti cum as putea sa impedic racordarea altora, pana nu mi se va restitui partea pe care am investit-o? Nu mi se pare normal ca ceilalti locatari sa beneficieze de serviciile eon gaz, prin intermediul propretatii mele (teava de gaz), in baza unei declaratii notariale, chiar daca aceasta e un angajament ca-mi va plati in viitor. Acest viitor inseamna ani ... poate. CE POT FACE?
Buna ziua,
Am si eu o problema si sper sa ma puteti ajuta. Stau la bloc iar contorul de gaze este pe casa scarii; acum cateva zile am simtit miros de gaze cand intram in casa si am chemat pe cineva de la Distrigaz sa imi rezolve problema. Domnul care a venit a sesizat o fisura la teava de pe casa scarii care imi intra in contor - nu la teava care iese din contor si imi intra mie in casa - si mi-a oprit gazul. De asemenea mi-a sugerat sa chem o firma autorizata care sa imi rezolve fisura din teva si apoi o sa am din nou gaze. Am facut asa cum m-a sfatuit dl de la Distrigaz si am vb si cu dna. administrator care mi-a spus ca Asociatia de Locatari va suporta cheltuielile. Acum, dupa ce am rezolvat problema si am cheltuit 250 lei dna. administrator mi-a spus ca s-a interesat si ca nu este treaba Asociatiei ci este teava mea si eu trebuie sa suport cheltuielile. Domnii de la firma autorizata au fost de parere ca factura o sa o plateasca Asociatia si, prin urmare, au facturat cu datele Asociatiei de Locatari. Intrebarea mea este urmatoarea: sunt indreptatita sa imi recuperez banii de la Asociatie?
Daca nu vorbeam cu dna. administrator inainte si nu ma asigura ca imi va plati cheltuielile, ma intelegeam eu intr-un fel cu cei de la firma si imi rezolvau problema cu 20 de lei si nu-mi mai faceau factura. Va rog sa ma ajutati.
Multumesc!
Daca tot vorbiti de gaz am si eu ceva de anuntat in avantajul tuturor. Vreti sa platiti cu 5-15% mai putin la factura de gaz? Stiu solutia legala adoptata de tot mai multi romani. Ma puteti contacta pe messenger la ID-ul mro3550 si va dau detalii.
Am si eu o problema cu conducta de gaze .Sunt proprietarul unei astfel de conducte , proiectul este aproape de finalizare iar asociatia de proprietari ( mai precis vecinii de pe scara) a strans bani contribuind fiecare cu o anumita suma pentru a fi si ei coproprietari , proiectul este pe numele meu, intrebarea ar fi :
Ce modalitate legala exista pentru a trece conducta din proprietatea mea in cea a asociatiei (vecinilor)? si cum se va face transferul de bani de la asociatie la mine?.
In speranta ca voi primi un raspuns va multumesc .,
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
passattdi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord proprietari pentru racordare la conducta de gaz existenta la bloc florrin_2008 florrin_2008 Buna seara! Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face in situatia in care proprietarul apt care a facut investitia initiala nu e de gasit? Am inteles de la ... (vezi toată discuția)
Acord acces coloana de gaze goggy goggy Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: locuiesc la parter intr-un bloc de 7 etaje, pe o scara unde deja a fist trasa o conducta de gaze, investitorul ... (vezi toată discuția)
Racordare gaz fara semnatura mea alex200 alex200 in anul 2014 luna octombrie am tras gazul singur,fara ca cei 2 vecini locatari care locuiesc cu mine intro casa cu 3 apartamente sa contribuie cu vrun ajutor ... (vezi toată discuția)