avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea 175/2010 scutirea de penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea 175/2010 scutirea de penalitati

buna ziua,
are cineva informatii despre cum se aplica legea 175/2010 .avem un restantier la care am calculat penalizari pe care refuza sa le plateasca si face referire la aceasta lege. Are datorii din august 2010 si pana la azi nu a achitat nimic. in textul legiii scie ca trebuie achitate integral (adica plateste toata suma si o scutim de penalitati? nu mi se pare corect sa-l scutim de penalizari atata timp cat a beneficiat de utilitati pe banii celorlalti proprietari.
multumesc

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:55, 7 Martie 2011
Daca nu mai indeplineste conditia de venit, ce sa i se mai recalculeze?
Din fericire nu ma numar printre cei viati de aceasta lege, intrucat nu am probleme de intarzieri la plata. Ma ingrijoreza totusi anunturile de la avizier, prin care bietilor oameni li s-a spus ca RA furnizoare nu v-a anula aceste penalitati deoarece respectiva lege nu are Norme metodologice de aplicare!!!!!!! Imi puteti spune va rog daca acest lucru se intanmpla si in alte parti din tara??? Daca aceste persoane, care intr-adevar nu isi pot permite sa isi plateasca la zi datoriile, nu vor scapa de respectivele penalitati vom fi afectati inclusiv cei care nu au datorii, in cazul in care furnizorii vor apela la solutii extreme pentru tot blocul.
Penalizarile de la furnizori nu pot fi sterse unilateral de catre asociatiile de proprietari, daca furnizorii nu vor sa aplice legea.
Asociatia poate scuti restantierii care indeplinsc conditia de a plati in intregime restantele si conditia de venit numai pentru penalizarile care raman asociatiei.

In economia restantelor la furnizori penalizarile pe care asociatiile le datoreaza, respectiv restantierii asociatiilor, acestea conteaza foarte putin fata de sumele de baza ale facturilor neachitate.
Astfel ca pericolul vine de la neachitarea sumelor de baza, nu de la neachitarea penalizarilor. Restantierii sa-si plateasca cotele de baza si atunci ceilalti proprietari nu vor fi amenintati de niciun pericol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea175/2010 claaud33 claaud33 am avut datorii la intretinere pe care le-am achitat in totalitate pe 8 noiembrie 2011, mai beneficiez de stergerea penalitatilor sau nu? (vezi toată discuția)
Penalitati conform 175/2010 PROPIETARap PROPIETARap 1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare ... (vezi toată discuția)
Plata penalizarilor la asociatia de proprietari deea_cip84 deea_cip84 buna ziua am si eu o intrebare in ceea ce priveste penalizarile la asociatie. Am inteles ca in cazul in care platesti toata suma restanta exista o lege care nu ... (vezi toată discuția)