avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificarea metrologica a repartitoarelor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificarea metrologica a repartitoarelor

Deschid acest topic ca urmare a discutiilor in contradictoriu din aceasta sectiune cu privire la executarea verificarii metrologice a repartitoarelor.

Din discutiile purtate cu mai multi administratori, nu am auzit pe nimeni sa fi verificat metrologic repartitoarele.

Astept cu interes parerile dumneavoastra bazate pe argumente.
Cel mai recent răspuns: micale , utilizator 09:15, 11 Ianuarie 2022
Nu ne ramane decat ca in baza Legii 544/2001 privind informatiile publice sa solicitam ANRSC cat mai multe informatii cu privire la acest controversat aspect.

Mi se pare de-a dreptul ingrijorator faptul ca ni se prezinta ca o solutie a problemelor repartizarii costurilor de incalzire
, iar in realitate ANRSC sta pe o situatie exploziva afirmand generalitati cu privire la "laboratoarele din strainatate" care au verificat aceste repartitoare, fara a indica unul anume (nu mai vorbim de rezultatele verificarilor) si altele de genul acesta.#-o

Dureros e faptul ca autoritatile dau responsabilitatea una pe alta, BRML arunca pisica in ograda ANRSC care nu are competentele necesare in domeniul verificarii metrologice.=D>

Nu ne ramane decat sa solicitam si furnizorilor de solutii si echipamente de repartizarea a costurilor date cu privire la "modelul" autorizat de catre ANRSC, cine le-a omologat si aprobat productia, date cu privire la producator, CTC, serii etc.
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
eliasav, utilizator
Nu prea stiu ce spun laboratoarele din strainatate, dar va pot spune ca nici in Germania aceste aparate nu au facut tocmai furori si genereaza confuzii printre consumatorii casnici.

[ link extern ]
Acesta este un forum nemtesc despre repartitoare. Imi pare rau ca nu am gasit ceva in engleza, dar motoarele de cautare imi dau la engleza primele firmele producatoare, care nu prea cred ca vor face reclama la probleme... Dar puteti sa treceti textul prin google translate
[ link extern ]
si veti obtine o traducere destul de buna, suficienta cat sa intelegeti mesajul. ;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza, Traducator autorizat
Deocamdata voi incerca sa obtin denumirea comerciala si codul produselor montate de furnizor, dupa care voi solicita ANRSC detalii suplimentare cu privire la produsele autorizate ...

:offtopic:
Am vaga impresie ca, in fapt, totul se bazeaza pe o mare gogoasa cu iz electoral...

Oricum, la data introducerii acestui sistem de repartizare in imobil, unul dintre scopuri a fost trecerea cheltuielilor cu incalzirea in zona RADET care sa incaseze contravaloarea caldurii livrate direct de la proprietari, pe baza repartizarii efectuate de un prestator. Lucru care, momentan, mi se pare foarte greu realizabil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
eliasav, utilizator
La noi la Galati s-a incercat macar in discutie aplicarea Ordinului 483/2008-aprobarea contractului-cadru de furnizare a energiei termice in ceea ce priveste contractele individuale cu fiecare proprietar. Trebuiau asociatiile sa citeasca si sa transmita distribuitorului de energie termica indecsii pentru apometrele de apa calda acestea urmau sa fie facturate pentru fiecare apartament pe numele proprietarului.Asociatiile au sarit de 2 metri in sus ca ele nu pot fi obligate sa presteze un serviciu fara remuneratie, ca este caz de sclavie abolita de constitutie.

Aceste aspecte ar trebui discutate pe forum de ce refuza asociatiile sa faca totul pentru incheierea acestor contracte. De unde s-ar putea vede adevaratul scop al unora...:(
:offtopic:
In caliate de cetatean ma intereseaza demersurile institutiilor statului pentru punerea in practica a propriilor promisiuni. Personal nu ma intereseaza intentiile, ci mai degraba rezultatele concrete.
Din cate stiu, in Bucuresti la nivelul a cateva asociatii din sectoare diferite dar si de pe diverse forumuri de discutii, nu am auzit ca RADET sa fi trecut la facturarea si incasarea directa a costurilor cu incalzirea de la proprietarii apartamentelor.
Sa nu uitam ca drumul catre iad este pavat cu bune intentii...

Din perspectiva a ceea ce s-a intamplat in ultimul an in privinta repartizarii costurilor cu incalzirea prin utilizarea sistemului de repartitoare fara verificare metrologica si cu durata de exploatare nelimitata (nemuritoare), deja am mari semne de intrebare cu privire la onestitatea intentiilor autoritatilor in acest domeniu. Iar de la data implementarii sistemului au trecut mai bine de 6 ani...
Sa nu uitam si taxa de autorizare de 2000 de euro perceputa de ANRSC si care este platita din veniturile realizate adica din serviciile de prestari repartizare costuri incalzire.
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
eliasav, utilizator

Alte discuții în legătură

Cine verifica repartitoarele de caldura? dzdelia dzdelia buna ziua! am si eu o intrebare al carei raspuns nu reusesc sa il gasesc. In cazul repartitoarelor de caldua montate in 2007, atunci cand a aparut ... (vezi toată discuția)
Incalzire apartament Buna ziua, mama mea locuieste intr-un apartament 2 camere (bloc 20 apartamente), 45 mp.. pe luna oct si noiembrie am avut 40 unitati consum caldura si de ... (vezi toată discuția)
Calcularea energiei termice allecsdima allecsdima Am constatat ca am platit energia termica pe 4 coloane , eu avand de fapt 3 coloane. Cum pot reglementa,si cum pot fi despagubit?. Imi este greu sa-nteleg cum ... (vezi toată discuția)