avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contributii la asigurari de sanatate si pensie ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contributii la asigurari de sanatate si pensie (documente care trebuie depuse la institutiile statului).

Ce documente trebuiesc depuse si cum trebuie procedat ca membrii unei Intreprinderi Familiale(2) sa devina angajati,cu drepturi (asigurari de sanatate, contributie la pensie?),nemaifiind angajati in alta parte?
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 08:11, 9 Martie 2011
olimiha, legea pensiilor spune ca PFA-ul este obligat sa plateasca contributia la pensii 31.3% aplicat la minim (35% din 2022 = 708) sau cei 222 RON DOAR in cazul in care venitul BRUT realizat depaseste 4x2022=8088 RON. Deci daca anul 2011 estimati incasari de 7000 RON doar ar fi bine sa mergeti la casa de pensii si sa suspendati plata contributiei la pensii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie din norma de venit ciprian_br ciprian_br buna ziua intentionez sa deschid un pfa sau ii pe codurile 9511+9512 (service calculatoare+gsm) norma de venit cumulata (cele 2 coduri caen) pentru judetul ... (vezi toată discuția)
Pfa nuta_statache nuta_statache As dori sa-mi deschid un PFA. Am 45 ani, si momentan nu lucrez. Care sint taxele, darile, .... ce trebuie sa le platesc dupa infiintarea PFA-ului , unde / ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: Am o cunostinta care a deschis un PFA in 2010 (salon manichiura). Ea zice ca pana in ... (vezi toată discuția)