avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1861 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Certificarea declaratiilor fiscale-noi norme emise de ...
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Certificarea declaratiilor fiscale-noi norme emise de C.C.F.

Camera Consultantilor Fiscali a aprobat, prin Hotararea nr. 4/2011, noi norme privind certificarea declaratiilor fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice, cu exceptia celor pentru care este obligatorie auditarea.
Normele stabilesc principiile generale aplicabile activitatii de certificare a declaratiilor fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice, cu exceptia celor pentru care este obligatorie auditarea.

www.avocatnet.ro/content/art...

www.avocatnet.ro/content/art...


Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 20:30, 4 Aprilie 2011
Multumim de veste.

Desprinse din context, aceste norme mi se par firesti. Daca insa le incadrez in contextul normelor legale, dar si al practicii - incep sa imi pun multe semne de intrebare.
1. Primul ar fi la disproportia vadita intre gradul ridicat de "profesionalizare" al certificarii unei declaratii fiscale si utilitatea sociala foarte scazuta a respectivei operatiuni.
2. Al doilea priveste metodele alese de CCF pentru a realiza certificarea , sub aspectul oportunitatii - si , de ce nu - al utilitatii (justificarii) acestora.
Desigur, opiniile fiecaruia sunt binevenite daca aceste idei prezinta interes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificarea declaratiilor fiscale ceau ceau Este necesara Certificarea declaratiilor fiscale si la PFA? (vezi toată discuția)
Vizarea decl. 101 de catre consultantul fiscal? ati ati la contribuabili mici si mijlocii , este obligatorie viza consultantului fiscal pentru del. 101?:\"> (vezi toată discuția)
Completarea d101 in viziunea fiscului Florin Marius Savu Florin Marius Savu Azi dnii de la Fisc au vrut sa ne faca o surpriza si au postat pe sit http://www.anaf.ro/public/wps/portal/ANAF sub titlul de Noutati un fisier in format ... (vezi toată discuția)