avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calculul caldurii provenita de la tevile de caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calculul caldurii provenita de la tevile de caldura

daca am tevile izolate de ce trebuie sa platesc caldura la fel cu ceilalti care nu au tevile izolate
Cel mai recent răspuns: Lilicaa , utilizator 20:39, 26 Septembrie 2011
Cartea tehnica a constructiei prevede solutia existentei tevilor care asigura alimentarea cu agent termic postate la vedere
In cazul dvs ,masura izolarii tevilor de alimentare cu agent termic,se datoreaza interventiei dvs care nu are la baza autorizatie din partea autoritatilor in drept
Poate nu stiti domnule goe_07 ca pentru cei care s-au debransat legal, pentru ca au dorit sa se incalzeasca cu centrala proprie, le-a fost impusa conditia izolarii acestor tevi pe cheltuiala proprie pentru a nu plati caldura degajata de acestea.Ulterior ANRSC impune pritr-un ordin sa se plateasca un procent din caldura sistemului centralizat care intra intr-un condominiu in sezonul de incalzire 2010-2011 nemaitinand cont ca unii au tevile izolate si altii nu.Nu au nici o vina proprietarii care si-au izolat aceste tevi cu gandul de a se lipsi de caldura acestora iar faptul ca nu se tine cont de dorinta acestora desi aceste tevi tranziteaza o proprietate se poate indrepta in viitor.
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
johnpescar, utilizator
Prevederea cu izolarea tevilor de caldura exista in Ordinul 233/2004 ANRSC si viza posibilitatea scutirii platii caldurii la comun in urmatoarele conditii:
ART. 12
......
decât cea de locuinta, desprinse de la sistemul de alimentare
centralizata cu energie termica ori care au alte surse individuale
de caldura montate cu respectarea prevederilor legale, sunt scutiţi
de achitarea contravalorii consumului de energie termica aferent
instalaţiilor de încălzire aflate în proprietatea comuna din
interiorul spaţiilor respective - coloane de încălzire -, dacă
asigura pe cheltuiala lor izolarea termica a acestora, în baza
procesului-verbal de constatare întocmit de comitetul executiv al
asociaţiei de proprietari/locatari. Reprezentantul legal al
asociaţiei de proprietari/locatari va preda furnizorului de energie
termica tabelul centralizator cu procesele-verbale de constatare a
izolarii termice a coloanelor de încălzire aferente apartamentelor
sau spaţiilor cu alta destinaţie decât cea de locuinta din imobilul
respectiv. Se considera o izolatie termica de buna calitate dacă
între temperatura de la suprafata izolatiei şi temperatura
interioară a spaţiului respectiv nu exista o diferenţa de
temperatura mai mare de 0,5°C.

Aceasa prevedere a fost abrogata prin Ordinul 255/2006
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
elga50, moderator
Totusi doamna Neagu Laura intreaba in titlul topicului cum se poate face calculul caldurii degajate de tevile care trec prin apartament.

Eu as inclina sa cred ca daca s-ar calcula suprafata tevilor raportata la suprafata totala a corpurilor radiante si s-ar tine cont de prezenta sau nu a unei izolari pe exterior se poate ajunge la un rezultat apropiat de realitate.Se calculeaza drumul unor nave spatiale in cosmos si niste ingineri nu ar putea face un calcul aproximativ al unor tevi?.:O
johnpescar a scris:

Poate nu stiti domnule goe_07 ca pentru cei care s-au debransat legal, pentru ca au dorit sa se incalzeasca cu centrala proprie, le-a fost impusa conditia izolarii acestor tevi pe cheltuiala proprie pentru a nu plati caldura degajata de acestea.

Va multumesc pentru precizari
Totusi,imi permit sa va comunic ca la mai multe asociatii de proprietari din Constanta,calculul se face fara a favoriza anumiti proprietari in detrimentul altora
Mai mult ,va precizez ca in trecut o parte din detinatorii de centrale proprii au facut solicitare expresa pentru scutirea de plati aferent agent termic asigurat prin sistemul centralizat dupa cum este prevazut alimentarea imobilului prin cartea tehnica ,iar autoritatile in drept primarie si regia furnizoare,au raspuns concret ca solicitarea nu este intemeiata si nu poate fi aplicata

Alte discuții în legătură

Caldura platita pentru tevile care trec printr-un apartament debransat maxim constantin maxim constantin Va rog sa ma ajutati cu o problema.Luna aceasta la asociatie pe langa cele obisnuite am de platit si caldura,pentru tevile care trec prin apartament[explicatia ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa mai platesc caldura. Nikia Nikia Am Centrala de apartament, locuiesc la etaj 3, nu avem calorifere pe casa scarii, nu am tevi de la sistemul de incalzire in apartament si totusi platesc 22 ... (vezi toată discuția)
Plata incalzire in bloc danaluminita danaluminita Locuiesc intr-un bloc cu mai multe apartamente, din care mai mult de 50% sunt cu incalzire cu centrala proprie de apartament. restul apartamentelor sunt ... (vezi toată discuția)