avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... facturi false
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

facturi false

cine raspunde pt facturi inreg. in contrabilitate daca sunt date de la firme care functioneaza dar nu au fost eliberate de ei .
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 23:35, 14 Martie 2011
In primul rand daca factura este nereala caracterul penal este evident.
Raspunde cel care a primit factura din partea firmei care a inregistrat factura si in solidar cu el si asociatii societati.
@cristiff , avand in vedere ca este un subiect delicat ,am sa-mi permit sa il mut intr-o alta sectiune,unde cu siguranta raspunsurile vor veni direct de la colegii avocati.
Răspund cei care au profitat de actele false. Contabilul răspunde numai dacă a avut cunoştinţă de faptul că sunt false. Cel mai probabil administratorii societăţii au urmărit să scoată de la impozitare sumele din facturi. Au săvârşit astfel 2 infracţiuni în concurs: fals în înscrisuri şi evaziune fiscală. Cam aceasta este tot ce pot să va spun la datele care mi le-aţi dat. Consultaţi un avocat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals,uz de fals libelula34 libelula34 ce trebuie sa fac pentru ca persoana care a facut declaratie falsa sa fie acuzata si trasa la raspundere ? (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri sub semnatura privata si evaziune fiscala Mihaela Hornea Mihaela Hornea La 12.06.2007 DGFP sesizeaza organele de cercetare penala ca, urmare unei verificari efectuate la soc.D SRL(formata din doi asociati, amandoi administratori ... (vezi toată discuția)
Cine raspunde pentru evaziunea fiscala Lulica Lulica Buna seara In anul 2003 o firma avea angajat contabil. In aceiasi firma isi desfasura activitatea fara contract de munca (la negru) o persoana care se ocupa ... (vezi toată discuția)