avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune civila decedat !?posibil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune civila decedat !?posibil?

Mama a decedat acum 5 ani ! Inainte de a deceda fiind bolnava de cancer e am luat-o in grija si am stat cu ea prin spitale 1 an de zile . Mam mutat in casa noua mama a vandut apartam ei a impartit banii si ce valori mai avea( nu s-a facut nici un act) , fratele meu a primit mai mult , dar nu conta pt. mine . inainte de a deceda cu o luna fratele meu a luat-o pe mama ,m-am trezit cu proces in numele ei solicitand o parte din bani inapoi - atunci datorita lipsei de procedura nu a avut castig de cauza. mama adecedat . Am scos amandoi certificate de mostenitor separat- nu s-a deschis succesiune de mostenire pt ca u mai era nimic de impartit si nu ne-am mai vazut; Acum, dupa 5 ani am primit o citatie emisa culmea pe 1 aprilie , ( cu acelasi text ca acum 5 ani) in care sunt chemata in judecata de mama mea - care culmea e decedata , e opera fratelui meu care trieste in concubinaj cu o avocata ! Eu nici nu stiu cum sa interpretez sau ce sa fac !? e legala o astfel de actiune ???
Cel mai recent răspuns: liniuta , utilizator 14:39, 24 August 2008
Faceti cerere de amanare a judecatii pe motiv ca vreti sa va angajati avocat.Apoi faceti intampinarea.
Daca doriti sa sufere pecuniar persoana care a instrumentat cererea, puteti face o cerere de amanare pentru angajare aparator. Va puteti prezenta la proces, si sa stati in sala ca sa vedeti cine se prezinta, daca se prezinta cineva pentru cauza respectiva...si ca sa va convingeti ca intr-adevar a ajuns cererea de amanare la dosar si se amana judecata.
buna ziua ,vechiul proces pe 2003 are solutia perimat ! intrucat la vremea respectiva mama s-a razgandit si nu s-a mai prezentat ! voi cere un termen , si functie de ce hotaraste curtea,-( nu exista vreun termen de prescriptie ? ) voi apelea la um avocat- dar banuiesc(?)c ca intr-un nou proces care probabil trbuie deschis de o persoana in viata care (fratele meu , cred) toate bune tuturor!
sastalavista a scris:

Acum, dupa 5 ani am primit o citatie emisa culmea pe 1 aprilie , ( cu acelasi text ca acum 5 ani) in care sunt chemata in judecata de mama mea - care culmea e decedata , e opera fratelui meu care trieste in concubinaj cu o avocata !

Cum este formulat petitul actiunii? = Ce anume cere?
Numai asa putem aprecia daca e prescrisa sau nu. Unele actiuni/cereri sunt prescriptibile altele sunt imprescriptibile ...
(incercand sa trecem cu vedere, pentru moment, ca mortul nu are capacitate procesuala de folosinta).
Chiar nu mai are importanta obiectul acţiunii atata timp cat prima actiune a fost perimată, astfel că nu este o continuare a procesului început de defunctă...:D
Pe cale de consecinţă, un alt proces în care reclamantă este defuncta este un eşec pentru fratele utilizatoarei care poate opune cu succes excepţia lipsei capacităţii procesuale a reclamantei defuncte.;)

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala mostenitor neacceptant vyolet vyolet tatal meu a decedat in 2009,iar printr-o actiune oblica banca a deschis proces in urma cu 3 luni impotriva tatalui meu.specific ca am dezbatut mostenirea la ... (vezi toată discuția)
Succesiune marcop marcop Buna ziua, supun atentiei dvs. urmatoarea speta, cu rugamintea de a-mi da un raspuns. In anul 1997 tatal meu a facut cerere de revendicare a 10 ha de teren ... (vezi toată discuția)
Calitatea procesuala, va rog un sfat leusan leusan Este corecta urmatoarea situatie?: Mama mea decedeaza in feb 2010.In mai 2011 se introduce o actiune impotriva ei de catre un prestator de ... (vezi toată discuția)