Mama a decedat acum 5 ani ! Inainte de a deceda fiind bolnava de cancer e am luat-o in grija si am stat cu ea prin spitale 1 an de zile . Mam mutat in casa noua mama a vandut apartam ei a impartit banii si ce valori mai avea( nu s-a facut nici un act) , fratele meu a primit mai mult , dar nu conta pt. mine . inainte de a deceda cu o luna fratele meu a luat-o pe mama ,m-am trezit cu proces in numele ei solicitand o parte din bani inapoi - atunci datorita lipsei de procedura nu a avut castig de cauza. mama adecedat . Am scos amandoi certificate de mostenitor separat- nu s-a deschis succesiune de mostenire pt ca u mai era nimic de impartit si nu ne-am mai vazut; Acum, dupa 5 ani am primit o citatie emisa culmea pe 1 aprilie , ( cu acelasi text ca acum 5 ani) in care sunt chemata in judecata de mama mea - care culmea e decedata , e opera fratelui meu care trieste in concubinaj cu o avocata ! Eu nici nu stiu cum sa interpretez sau ce sa fac !? e legala o astfel de actiune ???
Bun ziua, bun venit celor care au reusit sa-si petreaca si un concediu binemeritat. Sunt cateva precizari la subiectul de mai sus. In primul rand nu avem certificate de mostenitori ci declaratii de acceptare a succesiunii facute la vremea respectiva in ideea ca va mai fi de impartit un teren ramas mamei de la bunici care intra sub incidenta l10/2001; dar cum numai eu am depus notificare in termenul stabilit de lege (Art. 4 alin. 4 din Legea 10/2001) cred ca fratele e scos din cauza; In alta ordine de idei mi-am angajat avocatul care m-a reprezentat si la procesul perimat -care vine din concediu in sept doar cu 4-5 zile inainte de termen, de aceea mai incerc sa ma documentez aici; In primul proces mi se parea normal sa intervina si fratele ca fiind si el mostenitor, dar acum nu mai inteleg de ce nu adeschis in nume propriu , prima cauza fiind perimata , eu inteleg ca ei ca si inexistenta !? nu inteleg de ce s-a dat un nou termen ptr. asi dovedi si el calitatea de mostenitor! probabil judec. a crezut ca petenta a decedat acum recent in timpul procesului altfel nu vad cum ,multumesc celor ce mi-au raspuns si sunt dechisa la noi pareri;
Succesiune
marcop
Buna ziua,
supun atentiei dvs. urmatoarea speta, cu rugamintea de a-mi da un raspuns.
In anul 1997 tatal meu a facut cerere de revendicare a 10 ha de teren ... (vezi toată discuția)