avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintarea exclusiva a copiilor catre unul dintre ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintarea exclusiva a copiilor catre unul dintre parinti

Buna seara ,am o singura intrebare :am auzit ca este posibil introducerea unei legi care sa inlocuiasca actuala ce prevede incredintarea exclusiva a copiilor catre unul dintre parinti cu una ce ar prevedea incredintarea comuna de tipul celor prezente in marea majoritate a tarilor europene?
Va multumesc!
Carraro
Cel mai recent răspuns: Roxanaci , utilizator 12:54, 10 Martie 2011
da, se discuta introducerea acestei posibilitati, dar sincer sa fiu, nu mi se pare o chestiune in care se are in vedere interesul superior al copilului, ci mai de graba o solutie de compromis care ii priveste pe adultii aflati in conflict, nu pe copii. Este o aberatie de sorginte americana ( joint custody ) In realitate aceasta nu functioneaza in interesul copiilor...;)
Corect raspunsul dvs.,dar nu ptr o persoana care trece prin pb divortului,eu de exmplu tatal a doi copii ma gasesc in fata unei justitii care spune daca mama are serviciu copii ii sunt incredintati ei ,iar eu trebuie sa "supraveghez" cum ii creste mama vazindu-i 2 weekend-uri la luna ,adica 4 zile(credeti cumva ca puteti face parinte in 4 zile pe luna?) singura sansa de a avea incredintarea copiilor este sa demonstrezi ca mama e alcoolica ,drogata sau nebuna altfel ca tata devii doar finantator e ca si cum ai face cu copii tai adoptie la distanta .Chiar daca lasam deoparte necesitatea noastra de a fi alaturi de copii credeti ca in conditiile in care cresc doar cu un singur parinte este destul ptr ei?-eu nu o cred chiar daca suntem cei mai completi oricare din noi oricum acei copii le lipseste ceva -celalalt parinte.Eu intimplator locuiesc intr-un stat european unde este in vigoarea legea incredintarii comune insa ptr ca suntem cetateni romani vom fi judecati dupa legislatia romana si am vazut cum pun ei problema ptr ca am incercat o mediere provizorie pina la o hotarire judecatoreasca si ei pun pe primul loc binele copiilor si dupa a parintilor.Oricum va multumesc ptr ca mi-ati raspuns la intrebarea mea.
noul cod civil desi extinde drepturile parintelui caruia nu-i este incredintat copilul nu modifica statutul acestuia spre custodia comuna. Nu cunosc sa fie in plan o noua modificare a legii in sensul mentionat de dvs. cu atat mai mult cu cat sistemul nostru de drept si cel american sunt total diferite ...daca apreciati ca minorii nu sunt ingrijiti cum trebuie puteti solicita instantei reincredintarea lor catre dvs.. In ultimii 2 ani practica instantelor s-a modificat ,cel putin in Bucuresti si va spun asta in perfecta cunostinta de cauza.
@eu.ro.lex: Imi permit sa nu fiu de acord cu Dvs. Custodia unica induce uneori parintelui care o detine un comportament "de monopol" asupra copilului. Drepturile celuilalt parinte sunt fie ignorate, fie devin obiectul unei "favori personale". Cum va sustineti afirmatia ca o custodie comuna NU ar fi in interesul copilului?
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
Roxanaci, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna eoret eoret Vreau sa stiu daca legislatia romana permite custodia comuna avand in vedere ca parintii sunt de acord (minorul are 3 ani si 5 luni). (vezi toată discuția)
Pot sa parasesc tara dupa divort fara copil? ContSters222304 ContSters222304 buna tuturor.de curand m-am despartit de sotul meu si urmeaza un divort.fetita noastra o sa ramana la mine asa ne-am inteles amandoi.eu primavara am contract ... (vezi toată discuția)
Actiune custodie comuna. cerere ordonanta presedintiala stabilire program vizitare minor maria33 maria33 buna ziua! va rog sa ma ajutati cu o lamurire juridica. in cadrul promovarii unei actiuni de custodie comuna in baza dispozitiilor noului cod civil se poate ... (vezi toată discuția)