avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune custodie comuna. cerere ordonanta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune custodie comuna. cerere ordonanta presedintiala stabilire program vizitare minor

buna ziua!
va rog sa ma ajutati cu o lamurire juridica. in cadrul promovarii unei actiuni de custodie comuna in baza dispozitiilor noului cod civil se poate poate formula cerere de ordonanta presedintiala pentru stabilire program vizitare minor? si daca da, temeiul juridic sunt dispozitiile noului cod civil sau vechea reglementare?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:02, 30 Octombrie 2011
sincer, pe ce articol aveti intemeiata actiune pe custodia comuna in noul cod civil..?

bineinteles ca se poate ordonanta presedentiala...ca si pana acum.art. 581 si urm Cod proc civ codul de procedura civila nu s- a schimbat

cititi topicul www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
Antoanela Geaman, Avocat
in primul rand va multumesc pt raspuns.

cererea de custodie comuna inca nu este depusa, urmeaza sa fie depuse ambele cereri. temeiul legal este art.397 ncciv si legea 272/2004
prin hotararea de divort copilul mi-a fost incredintat. ulterior fostul meu sot a facut actiune de reincredintare si copilul i-a fost incredintat pe motivul ca fetita noastra statea la mama mea. apelul a fost declarat, dar pana la primul termen am renuntat la apel intrucat am discutat cu fostul meu sot si am decis sa nu continuam situatia aceasta litigioasa intrucat ii facem rau copilului cu anchetele psihologice etc. am ajuns la o intelegere cu el, dar nu scrisa, astfel incat sa putem avea grija de copil fara sa mai ajungem in instanta. hot de fond a devenit definitiva si irevocabila. intelegerea noastra a decurs foarte bine, puteam sa-mi iau copilul, sa am grija de el etc. in tot acest timp copilul de fapt nu este in ingrijirea lui permanenta ci a parintilor lui, el ca si mine avand un serviciu care pp delegatii etc. insa in ultimele saptamani nu am mai fost lasata nici macar sa vb cu ea la telefon, am fost dupa ea dar nici poarta nu mi se deschide si nici nu mi se da un raspuns, motivul pt care dintr-o data intelegerea noastra nu mai continua. am fost sfatuita sa formulez aceste doua actiuni. considerati un impediment pentru mine in acest proces, faptul ca hotararea de fond pana la urma nu a fost atacata cu apel? din cate am inteles nu exista nicio pb din punctul acesta de vedere, dar in ultimul timp am auzit atatea pareri juridice incat nu stiu care e buna si care nu. va multumesc!
solutia cea mai buna ar fi sa promovati o actiune de reancredintare a minorului. aveti sanse mari.de asemenea si plangere penela impotriva sotului ca nu va lasa sa va vedeti copilul. consultati un avocat....castiga custodia pana si femeile drogate!, cu conditia sa lupte...si dvs. aveti sanse, creedeti-ma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia comunã este prevãzutã sau nu? Antoanela Geaman Antoanela Geaman Deoarece am primit o multime de intrebari pe acesta tema si am vazut si o sumedenie de discutii tangentiale, as dori sa o dezbatem. Rugamintea este doar ca ... (vezi toată discuția)
Precizare divort gabitza12 gabitza12 Buna ziua, sunt somera si apelez la cunostintele dumneavoastra de a ma indruma. Mi s-a pus in vedere sa-mi precizez actiunea de divort, eu cerand la depunerea ... (vezi toată discuția)
Divortul pysykmady pysykmady Buna ziua,as dori sa stiu si eu cateva amanunte in privinta divortului,eu si sotul nu ne mai intelegem bine deloc,timp de 8 luni de zile am locuit cu parinti ... (vezi toată discuția)