avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... informatie despre un consilier juridic absolvent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

informatie despre un consilier juridic absolvent

va rog sa imi spune-ti cum as putea proceda legal sa pot desface un contract de munca unui jurist al unei societati? mentionez ca societatea este in pierdere si are doi juristi din care unul in ultimul timp nu ...colaboreaza adecvat, ba chiar la intrebarile administratorului firmei nu mai raspunde in nici un fel. Este absolventa si banuiesc ca este diferita procedura de desfacere contract. ma poate ajuta cineva? multumesc anticipat si astept un raspuns....As vrea sa procedez cat mai corect si legal.
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 14:57, 29 Mai 2008
Modificati organigrama societatii in sensul desfiintarii unui post de jurist.
Daca a iesit deja din perioada de proba, atunci fie o convingeti sa-si dea demisia, fie, daca nu-si indeplineste atributiile, i se poate desface disciplinar contractul de munca, fie desfiintati un post de consilier.
multumesc pntru raspuns. de fapt a trecut perioada de proba, acum are contract de munca in toata regula. Nu este vorba ca nu isi indeplineste atributiile ci de faptul ca in orice discutie nu poate fi contrazisa iar cand nu mai face fata la discutie se incapataneaza si nu mai raspunde. A fost intrebata civilzat sa raspunda sa i se arate negru pe alb ca ceea ce sustine este posibil. a deschis o serie de carti aducand diverse argumente dar in miomentul in care a fost intrebata: ce legatura are asta cu cazul nostru, ea singura a raspuns ca nu are nici o legatura!!!! deci?...?Nemaifacand fata discutiei nu a mai raspuns in nici un fel, nici macar cand a fost intrebata daca mai vrea sa lucreze in societate. Au fost rugate colegele sa o roage sa raspunda dar nu a raspuns nimic. Efectiv nu cred ca este posibila o colaborare de genul asta cu astfel de persoane care desi nu au experienta ...se incapataneaza sa se comporte asa. Bineainteles una din atitudin ieste de a nu i se cere nici un serviciu. Intrebarea este: in august face un an de cand este angajata...daca nu va pleca singura ce se poate face? Singurul comportament este de a nu raspunde. deci departe nu se ajunge si apoi cred ca e un risc sa spui ceva in fata acestor persoane. MULTUMESC
Aveti urmatoarele variante:
1. concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului - restructurare de posturi
2. desfacerea contractului de munca disciplinar
3. demisia salariatului

1. In acest caz, este nevoie de: hotararea conducerii societatii de a restructura activitatea societatii prin desfiintarea unui post de consilier juridic; instiintarea salariatei ca incepand cu data de ..... se desface contractul de munca ca urmare a desfiintarii postului de consilier juridic; instiintarea AJOFM si decizia de desfacere a c.i.m. in baza art.65 alin.1 C.mun.
2. In aceasta situatie, trebuie sa faceti cercetarea prealabila disciplinara. Pasii pentru desfacerea disciplinara a contr de munca sunt urmatorii:
- seful direct face un referat prin care explica ce abateri disciplinare a comis salariatul respectiv;
- in baza referatului se constituie o comisie de disciplina pentru a face cercetarea (formata din 3 persoane, de regula)
- comisia convoaca in scris salariatul - vezi art. 267 din Codul muncii si CCMN 2007 - 2010
- comisia, dupa convocare face un raport de cercetare disciplinara prin care arata ce anume s-a incalcat din fisa postului, regulamentul intern, contractul colectiv de munca etc. si face propunerea de sanctionare, in cazul tau desfacerea disciplinara a contr de munca;
- dupa toata procedura asta se face o decizie de desfacerea a c.i.m. coform art. 268 din Codul Muncii.
Se poate proceda si la concedierea salariatei pt necorespundere profesionala.
Aceasta necorespundere trebuie, evident, dovedita... S-ar impune un test profesional, anuntat in prealabil.
In fata unei astfel de posibilitati s-ar putea sa fie mai motivata sa demisioneze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea disciplinara a contractului de munca decarrera_ro decarrera_ro :D Conditii pentru desfacerea disciplinara a contractului de munca. !? (vezi toată discuția)
Pe decizie sau pe procesul de cercetare?????? OANA GORAN OANA GORAN ce se stampileaza de jurist decizia de desfacere a contractului de munca sau procesul verbal de cercetare disciplinara??????? decizia de desfacere se emite si ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim a unui angajat cnna68 cnna68 Am un salariat care nu a mai venit la munca de la sfarsitul lunii septembrie si nici nu a anuntat ca nu mai vine. Cert este ca am auzit ca a plecat si din ... (vezi toată discuția)