avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Administratie publica locala
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Administratie publica locala

In iunie 2009 am cistigat in instanta niste sporuri salariale retroactive din 2004 pina in 2006.Primarul da dispozitie in baza O.U.G. nr.71/2009 in 4 martie 2010 cind primesc si prima transa de bani urmind carestul sai primesc in martie 2011 si martie 2012.In luna septembrie 2010 Prefectul ataca in instanta respectiva dispozitie de esalonare a platii pe motiv ca nu s-ar incadra in prevederile O.U.G.71/2009 ci in prevederile O.U.G.45/2010 urmind ca banii sa-i primesc esalonat din 2012. Instanta respinge actiunea prefectului ca neintemeiata. M-am adresa iar cu cerere la primarie si mi se rasounde ca ma incadrez in prevederile O.U.G.45/2010 cu toatte ca instanta constata ca dispozitia de esalonare a platii data in baza O.U.G.71/2009 este valabila. VA ROG SA-MA RASPUNDETI CUM TREBUIE SA PRIMESC ACESTI BANI ? MENTIONEZ CA DISPOZITIA DE ESALONARE ESTE VALABILA PRIN DECIZIA INSTANTEI
Stimata doamna. Daca hotararea instantei este definitiva si irevocabila primarul trebuie obligatoriu sa o puna in aplicare . Daca nu se conformeaza luati legatura cu un avocat sa intreprinda demersurile pentru executare silita. Dupa ce o sa-i blocheze Trezoreria de care apartine contul in baxa titlului executoriu sa vedeti ce va cauta el singur.
Va rog dati-mi mai multe detalii pt. ca deja mia trimis in scris ca nu ar avea fondurile necesare ori in Dispozitia de esalonare a platii termenul era luna martie 2011, trana a doua pe prima am primit-o anul trecut tot in luna martie asa cum era prevazut in Dispozitia in cauza? Cum sa procedez mai exact pt. ca si un avocat costa m-am plimbat si pe la instante pt.a ramine valabila Dispozitia pina la urma cu ce ma mai aleg? Va rog in baza caror acte normative sa ma adresez primarului ? Da hotarirea este definitiva si irevocabila data de Curtea De Apel Sectia Contencios.
Doamna dvs. singura nu o sa va puteti rezolva problema. In cazul in care nu doriti sa apelati la un avocat, adresati-va unui executor judecatoresc care are competenta spre a pune in aplicare hotararea Curtii de Apel Sectia Contencios ramasa definitiva si executorie. Este posibil ca la primaria respectiva sa nu fie aprobat bugetul local pentru anul 2011. Dar primarul are obligatia sa prevada in buget acesti bani. Executarea silita este un domeniu foarte vast si cu parere de rau nu posed cunostintele necesare sa va pot indruma cu mai multe date concrete. Acesta este motivul pentru care v-am indrumat catre un avocat. Am un principiu daca nu stapanesc bine legislatia nu imi permit sa dau informatii gresite .Acte normative: Codul civil, Codul de Procedura Civila Codul Fiscal, Codul de Procedura Fiscala. Aceste acte contin sute de pagini de parcurs.
OG 45/2010:
Art. I
Articolul 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 416 din 18 iunie 2009, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

1. La alineatul (1), literele a)-c) vor avea urmatorul cuprins:
"a) in anul 2012 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu;
b) in anul 2013 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu;
c) in anul 2014 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu.

2. Alineatul (1^1) se abroga.

Art. II
(1) Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, se realizeaza astfel:
a) in anul 2012 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu;
b) in anul 2013 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu;
c) in anul 2014 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu.
(2) In cursul termenului prevazut la alin. (1) orice procedura de executare silita se suspenda de drept .

(3) Sumele prevazute la alin. (1) platite in temeiul prezentei ordonante de urgenta se actualizeaza cu indicele preturilor de consum comunicat de Institutul National de Statistica.


Si haideti sa vedeti si ce modifica aceasta OG 45/2010 (si anume art. 1 din OG 71/2009):
Art. 1
(1) Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2009, se va realiza dupa o procedura de executare care incepe astfel:
a) in anul 2010 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu;
b) in anul 2011 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu;
c) in anul 2012 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu.
(1^1) Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii in perioada 1 ianuarie—31 decembrie 2010, se realizeaza astfel:
a) in anul 2011 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu;
b) in anul 2012 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu;
c) in anul 2013 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu.:
(acest art. 1 indice 1 este abrogat integral de OG 45/2010)
(2) In cursul termenelor prevazute la alin. (1) si (1^1) orice procedura de executare silita se suspenda de drept.
(3) Sumele prevazute la alin. (1) si (1^1), platite in temeiul prezentei ordonante de urgenta, se actualizeaza cu indicele preturilor de consum comunicat de Institutul National de Statistica.
(4) In intelesul prezentei ordonante de urgenta, prin sectorul bugetar se intelege autoritatile si institutiile publice a caror finantare se asigura astfel:
a) integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, dupa caz;
b) din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, dupa caz;
c) integral din venituri proprii.


Mai pe romaneste, in 2011 nu se mai plateste nici un drept salarial castigat anterior si nici executare silita nu se poate face. De observat ca aceasta OG 45/2010 se aplica inclusiv hotararilor judecatoresti devenite executorii pana la data intrarii ei in vigoare!
Eu ma-m judecat in instanta ca o Dispozitie emisa de primar sub incidenta O.U.G.71/2009 sa ramina valabila. Am si cistigat la Curtea de Apel. Aceasta Dispozitie a avut la baza o hotarire judecatoreasca din iunie 2009 definitiva si irevocabila si investita cu formula executorie tot din iunie 2009. In martie 2010 primesc si cei 34 %. De ce m-am mai judecat in instanta pt.ca aceasta Dispozitie sa ramina valabila ? Va rog raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 71/2009 - drepturi salariale obtinute in instanta Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! OUG 71/2009 reglementeaza drepturile salariale obtinute prin hotariri judecatoresti definitive in cursul anului 2009!! Dar cele din 2010???? NU ... (vezi toată discuția)
drepturi salariale ou 71/2009 Aura Pop Aura Pop Detin o hotarire judecatoreasca -obiect drepturi salariale personal din sector bugetar devenita executorie la data de 19 05 2009 Pina in ... (vezi toată discuția)
Modificarea si completarea oug nr. 71/2009 byzu_68 byzu_68 exista in discutie sau deja in monitorul oficial aceasta modificare si completare? 1. La articolul 1, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, ... (vezi toată discuția)