avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

firma

buna ziua
la multi ani pt toate doamnele,domnisoarele si mamele
intrebarea mea: vreau sa cumpar o firma catv si net
firma functioneaza
ce trebue sa stiu de ea inainte sa dau bani
ce acte sa verific firma este mica nu plateste tva
Cel mai recent răspuns: ionescu_ady , utilizator 08:54, 22 Martie 2011
Mai bine decat cei de la ONRC nu va poate indruma nimeni.
Dvs. deveniti proprietarul firmei in momentul cand semnati la notar, dupa ce se publica in MO statutul dvs, de proprietar al firmei, este opozabil si tertilor.

NB: mare atentie, daca persoana de la care cumparati este de incredere, oricat ati verifica firma tot puteti avea mari surprize. Indicat ar fi ca in actul de cesiune sa se specifice despre ce datorii (daca exista, daca nu exista tot sa faca specificarea) ale firmei ati luat la cunostinta in momentul cesiunii.
Datoriile se reflecta in balanta de verificare. Daca nu sunt reflectate in contabilitate datoriile atunci risca mult cel ce nu le-a inregistrat.
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
giv, utilizator
In categoria datorii (generic) intra foarte multe lucruri.
De exemplu, avalul nu apare in contabilitate.
Exceptii sunt multe.
Acum nu cred ca se strang toate la o firma.
in contractul de la notariat e bine sa stipulez ca cedenti i-si asuma responsabilitatea pt toata activitatea anterioara pt ori ce eventual imprumut .....e valabil?

Alte discuții în legătură

Preluare societate prin cesiune ALINAfenesan ALINAfenesan buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspunsuri pentru urmatoarea situatie: o societate aflata in inactivitate temporara (suspendata) este preluata de catre un ... (vezi toată discuția)
Probleme inchidere firma cristian19887 cristian19887 buna seara.as avea si eu o intrebare daca se poate.am dat unui contabil sa imi inchida firma de prin februarie.si acum trebuia in ultima faza sa mearga cu ... (vezi toată discuția)
Obligat la plata datoriilor ionutz_carlos ionutz_carlos Ce mai pot face in cazul in care tribunalul a hotarat plata datoriilor unei firme pe care am preluat-o stiind ca nu are datorii iar apoi dupa ce am semnat au ... (vezi toată discuția)