avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

firma

buna ziua
la multi ani pt toate doamnele,domnisoarele si mamele
intrebarea mea: vreau sa cumpar o firma catv si net
firma functioneaza
ce trebue sa stiu de ea inainte sa dau bani
ce acte sa verific firma este mica nu plateste tva
Cel mai recent răspuns: ionescu_ady , utilizator 08:54, 22 Martie 2011
Pentru perioada anterioara preluarii firmei de catre Dvs. ,poate fi tras la raspundere vechiul administrator.
In privinta creditelor la banca ,daca acestea exista sunt mentionate in balanta si bilant ,iar Dvs.,asa cum spune legea . preluati firma,atat cu creante ,cat si datorii. Mai pe inteles,Dvs. va trebui sa achitati aceste imprumuturi .
am fost la onrc si mi-a zis ca trebue sa fac act de cesiune si pe baza la ala se face transferul de proprietate
au mai zis ca dureaza 2luni si jumatate
de ce dureaza asa de mult ?
cine raspunde de firma in perioada asta?
Se va depune la ONRC actul aditional si Hotararea AGA de catre actualii administratori ai societatii ,pentru publicarea in Monitorul Oficial .
Iata etapele care trebuie urmate:

Etapa I – numai pentru transmiterea către persoane din afara societăţii la SNC, SCS, SRL, cu excepţia cazului în care dobândirea de părţi sociale are loc prin succesiune:
1. Cerere de depunere şi menţionare acte( original);
2. Actul modificator al actului constitutiv (hotărârea adunării generale a asociaţilor/ decizia asociatului unic); pentru SNC, SCS, actul modificator se întocmeşte în formă autentică (original);
3. Dacă este cazul, împuternicire specială (în formă autentică), avocaţială sau delegaţie pentru persoanele desemnate să îndeplinească formalităţile legale (original);
4. Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale:
- taxa de registru;
- tariful de publicare în Monitorul Oficial, Partea a IV-a.

Etapa II
1. Cerere de înregistrare (original);
2. Dovada publicării hotărârii adunării generale a asociaţilor/ deciziei asociatului unic. Confirmarea publicării se efectuează de ONRC.
3. Dacă este cazul hotărârea de respingere a opoziţiei formulate la hotărârea adunării generale a asociaţilor/decizia asociatului unic;
4. Actul modificator al actului constitutiv (hotărârea adunării generale a asociaţilor/ decizia asociatului unic sau actul adiţional la actul constitutiv); pentru SNC, SCS, GIE, GEIE, actul modificator se întocmeşte în formă autentică (original);*
5. Actul constitutiv actualizat;*
6. Contractul de cesiune, în original; dacă actul modificator conţine toate clauzele referitoare la drepturile şi obligaţiile cedenţilor şi cesionarilor şi a fost semnat şi de aceştia, contractul de cesiune nu se mai prezintă;
7. Copii certificate de pe actele de identitate ale persoanelor fizice şi, după caz, de pe certificatele de înregistrare ale persoanelor juridice care dobândesc calitatea de asociaţi;
8. Declaraţiile date pe proprie răspundere de către asociatul unic/noii asociaţi care prin cesiune sau moştenire au dobândit părţi sociale/noii administratori din care să rezulte că îndeplinesc condiţiile legale pentru deţinerea acestor calităţi (original);
9. Certificatele de cazier fiscal pentru asociaţii care intră în societate, în cazul în care transmiterea părţilor de interes sau a părţilor sociale se efectuează către persoane din afara societăţii;
10. Dacă potrivit actelor de cesiune s-au obţinut câştiguri de către cedentul persoană fizică din vânzarea părţilor sociale/ acţiunilor, câştiguri determinate ca diferenţă pozitivă între preţul de vânzare şi valoarea nominală/preţul de cumpărare, se vor depune şi documentele de plată a impozitului pe venit.
11. Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale:
- taxe de registru.

Sursa: www.onrc.ro
La cate hartii aveti de intocmit mai bine va deschideti o firma noua. Costa pana in 1000 RON.
dar firma este infiintata in 2004 si se ocupa cu telecomunicatii (cablu tv si internet) toate contractele cu furnizorii avize de functionare si de constructie sunt aprobate
aste cum pot sa le pastrez daca fac o firma noua
se poate?

Alte discuții în legătură

Preluare societate prin cesiune ALINAfenesan ALINAfenesan buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspunsuri pentru urmatoarea situatie: o societate aflata in inactivitate temporara (suspendata) este preluata de catre un ... (vezi toată discuția)
Probleme inchidere firma cristian19887 cristian19887 buna seara.as avea si eu o intrebare daca se poate.am dat unui contabil sa imi inchida firma de prin februarie.si acum trebuia in ultima faza sa mearga cu ... (vezi toată discuția)
Obligat la plata datoriilor ionutz_carlos ionutz_carlos Ce mai pot face in cazul in care tribunalul a hotarat plata datoriilor unei firme pe care am preluat-o stiind ca nu are datorii iar apoi dupa ce am semnat au ... (vezi toată discuția)