avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poprire concediu de odihna Va rog ajutati-ma cu un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poprire concediu de odihna Va rog ajutati-ma cu un raspuns

Buna ziua,

Am lucrat in cadrul unei firme pana acum cateva saptamani. Timp de 1 an am avut o poprire pe salariu de 33 % si mi se aplica doar la venitul net. Urmeaza ca luna aceasta sa iau lichidarea aferenta unei jumatati de luni lucrate + concediul de odihna neefectuat. Am fost sunat de la banca azi si mi s-a spus ca a luat legatura la angajator si mi se va retine din acea perioada lucrata ( mi se pare normal) + retinere (poprire) si pe zilele de concediu.
As dori sa stiu daca este legal acest lucru pentru a sti ce sa discut la angajator,pentru ca daca tac din gura ei vor face cum vor,si sunt intr-o situatie mai dificila financiar iar acea remuneratie aferenta concediului de odihna ramas m-ar ajuta.:((

Va multumesc mult pentru ajutor!
O dupa-amiaza placuta!
Cel mai recent răspuns: vicentiu.gurlui , utilizator 17:34, 9 Martie 2011
Multumesc domnule Vicentiu pentru raspunsul Dvs.
Printre acele articole mentionate de dvs nu vad sa apara si concediul de odihna. Sa inteleg ca acesta se ia in calcul in cazul popririlor?
Mentionez ca pana acum am beneficiat si de bonusuri ocazionale care nu s-au luat in calcul la poprire.
Mii de multumiri!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
FlowGj, utilizator
Da, concediul de odihna face obiectul executarii silite prin poprire.

Avand in vedere ca exceptiile sunt de stricta interpratare si de faptul ca indemnizatia reprezentand concediul de odihna nu se regaseste printre exceptiile impuse de art. 409 si art. 452 din C.pr.civ. rezulta ca acesta face obiectul executarii silite prin poprire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cheltuieli de judecata mihai.iuha mihai.iuha Stimati utilizatori rog o indrumare, Se poate bloca un cont la banca de catre execut. judecatoresc. Acest cont este pensia pe caz de boala si indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Poprire flavius2011 flavius2011 Buna ziua, Am primit la unitate o instiintare de la un executor judecatoresc pentru infiintarea popririi pe salariului unui angajat. I-am infiintat poprirea ... (vezi toată discuția)
Executare silita alex35 alex35 In cazul unei executari silite,executorul judecatoresc are dreptul sa mi blocheze conturile din banca? Mentionez ca unul din conturi este de credit iar ... (vezi toată discuția)