avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Sunt functionar public?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Sunt functionar public?

Angajatii directiilor silvice din subordinea Regiei Nationale a Padurilor sunt functionari publici?
Cel mai recent răspuns: cosmina_p , utilizator 10:01, 16 Noiembrie 2011
Scuze pentru greutatea cu care am raspuns,dar am facut "sapaturi" prin cartea de munca astfel incat sa va dau un raspuns cat mai "documentat":oops:Am fost "numita" in baza unui act aditional la contractul colectiv de munca(asa scrie in cartea de munca).:offtopic:Ar fi avut o mare relevanta daca eram...presedintele tarii!
Nu are cum sa fie un act aditional la contractul colectiv de munca :) doar contractul individual de munca....
Asta inseamna ca nu sunteti functionar public ci personal contractual :)
V-am "citat" din cartea de munca!!!!Deci...ce fac cu aceasta mutare "subita" la al zecelea termen de la o sectie la alta?
Dvs. trebuie sa aveti acasa o decizie de numire pe post. In preambulul acestei decizii trebuie mentionat temeiul legal in baza caruia s-a desfasurat concursul si care sta la baza angajarii. Daca in acest preambul se face cea mai mica referire la legea 188/1999, sunteti functionar public; daca, dimpotriva, se face referire la legea 53/2003 - Codul Muncii, sunteti personal contractual. In functie de textul legislativ mentionat, va puteti adresa instantei pentru dovedirea statutului dvs.
Se face referire la L53/2003-Codul Muncii.Asta inseamna ca depun la contencios aceasta decizie si urmeaza sa fie mutat iar dosarul?

Alte discuții în legătură

Probleme suspendare contract de munca cezarno1 cezarno1 Sunt Ungureanu Cezar, am lucrat ca inginer silvic in cadrul unui ocol silvic de stat din cadrul unei directii silvice. In urma cu 2 ani a inceput o cercetare ... (vezi toată discuția)
Obiectul cauzei si materia juridica - incadrare gresita marinpreda marinpreda Am depus o contestatie la decizia de incetare de drept cim, (angajat contractual) Tribunalul a incadrat: obiectul cauzei - litigiu privind functionarii ... (vezi toată discuția)
Competenta materiala ionu roman ionu roman Litigiile privind functionari publici- litigii de munca sunt de competentza Curtii de Apel sau a tribunalului? are Tribunalul competenta exclusiva pe ... (vezi toată discuția)