avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligat sau nu sotul,prin divort sa asigure locuinta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligat sau nu sotul,prin divort sa asigure locuinta sotiei+2copii?

D-lor/D-nelor Avocati,
Am mare nevoie de un sfat bun,si anume:divortam,eu parata,sotul depune cererea,mentioneaza in ea ca cei 2 copii minori(2 si 7 ani) sa ramana la mine.Eu momentan nu am loc de munca,dar pot sa intretin copii cu ajutorul mamei mele,si alte surse de venituri(agricultura),deoarece stau la mama cu copii.Sotul ne-a parasit pe 6 ianuarie,si atunci am stat la mama mea cu el.Acest lucru poate fi considerat abandon de familie?Si pot sa-i pretind casa pt mine si pt copii nostrii prin proces?El spune ca nu exista asa ceva!!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:28, 9 Martie 2011
vargandi a scris:

ca sa fac o precizare:vreau ca sotul sa ne asigure o casa,adica mie si copiilor mei,este realizabil?

Doar daca acesta doreste, aceasta pretentie a dvs. ar putea fi realizabila.

Imobilul a carui folosinta (sa zicem uzufruct/drept de abitatie pentru o anumita perioada de timp) o doriti, proprietatea cui este?Nu ne-ati lamurit...

Edit later: Formulati o cerere reconventionala si solicitati incredintarea minorilor catre tata, sau macar a unuia si...poate reusiti, in acest fel sa il convingeti pe sotul dvs. ca daca doreste sa va fie incredintati minorii, spre crestere si educare, dvs, ar putea, macar pentru o perioada de cativa ani (pana reusiti sa va reveniti d.p.d.v. material) sa va asigure un spatiu de locuit.

Anchetele sociale vor reflecta realitatea iar instanta va dispune luand in considerare interesul superior al minorilor.

Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
daca aveati o casa cumparata in timpul casatoriei , bunul era comun si puteati cere atribuirea bunului daca aveati cu ce sa-l despagubiti pe sot pt cota lui.
daca sotul are vreo casa dinainte de casatorie e bunul lui propriu la care nu aveti vreun drept chiar daca aveti copii. (copiii il vor mosteni)
Sotul nu poate fi obligat judecatoreste sa va cumpere o casa.
V-am dat exemplul cu ipoteza in care ar fi avut 2 proprietati dar dreptul de a fi locuit acolo cu minorul ar fi fost doar provizoriu si nu definitiv.
Adica nu ati fi devenit dvs. proprietar, ci ati fi avut doar un drept de a locui acolo cu minorul.
Casa pe care as dori ca sotul sa ne ofere mie si copiilor nu este proprietatea nimanui,adica sa cumpere o casa unde sa pot creste copii in conditii bune,si nu la mama mea,unde nu au o camera a lor!Nu stiu daca ma intelegeti,adica m-am exprimat bine...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Sotul nu poate fi obligat judecatoreste sa va cumpere o casa.
V-am dat exemplul cu ipoteza in care ar fi avut 2 proprietati dar dreptul de a fi locuit acolo cu minorul ar fi fost doar provizoriu si nu definitiv.
Adica nu ati fi devenit dvs. proprietar, ci ati fi avut doar un drept de a locui acolo cu minorul.

Inteleg,acum m-ati lamurit!Multumesc,desi credeam ca pot sa-l oblig sa ne cumpere casa.

Alte discuții în legătură

Ce vom optine ContSters71235 ContSters71235 sotul meu a parasit domiciliu in urma cu 45 de zile, mentionez ca locuim in casa parintilor mei. Noi nu avem proprietatea noastra.Doreste sa divorteze. Noi an ... (vezi toată discuția)
Divort nanum nanum am si eu o problema si am nevoie de sfaturile d-voastra. sunt casatorita de 20 de ani si am si un copil minor . datorita neintelegerilor sotul meu a introdus ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dupa 19 ani vyyoleta vyyoleta Vreau sa divortez dupa 19 ani de casnicie.ce sanse am sa raman cu 2 copii unul de 17 si unul de 7 ani in aprtament tinand cont de faptul ca el nu are un sa se ... (vezi toată discuția)