avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Urgent rog lege prescriere datorii firme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Urgent rog lege prescriere datorii firme

Buna ziua sper ca postez in locul corect, nu am foarte multe legaturi cu contabilitatea. Daca nu va rog mutati topicul si spuneti-mi unde il pot gasi ulterior.
Sper ca cineva ma poate ajuta cu ceva sfaturi in problema mea.

PArintii mei au avut o firma care de cativa ani este in standby, nu se mai desfasoara nici o actiune pe ea.
Ieri am primit o adresa de la un vechi furnizor al firmei cum ca ar exista 2 facturi neachitate si penalitati din anul 2001.
Deocamdata noi nu avem acces la actele din acel an (sunt stocate intr-o incapere inchisa) si nu stim care este adevarul.

As dori sa stiu paragrafele de lege care se refera la prescrierea datoriilor intre agenti economici privati si termenul de valabilitate al actelor contabile precum si orice sfat experienta in aceste probleme. Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 09:19, 29 Ianuarie 2009
Deci conform legii, domnul s-a gandit cam tarziu sa-si faca recuperarea de creante....
Am si eu o intrebare...aceasta lege a prescrierii datoriilor in urma careia toate datoriile se prescriu dupa 3 ani se aplica si in cazul datoriei unei persoane fizice fata de o banca?Si care este intervalul in care este dat in judecata datornicul?Va multumesc anticipat...:">
Dl Ionescu, termenul de prescriptie de 3 ani se aplica si incazul dvs !
IonescuCristina a scris:

Am si eu o intrebare...aceasta lege a prescrierii datoriilor in urma careia toate datoriile se prescriu dupa 3 ani se aplica si in cazul datoriei unei persoane fizice fata de o banca?Si care este intervalul in care este dat in judecata datornicul?Va multumesc anticipat...:">

Datornicul trebuie dat in judecata in termen de 3 ani dar exista mai multe situatii cu platile, etc.
Problema mea este urmatoarea : am activat ca reprezentat la o firma de produse cosmetice in anii 2004-2005. In luna nov 2008 am primit o somatie de plata pentru achitarea unei facturi despre a carei existenta nu am avut cunostinta. Exista o firma de recuperare care ma ameninta cu judecata pt neplata facturii. Am cerut datele facturii dar nu vor sa mi le furnizeze. E CORECT? Ce pot face in aceasta situatie?

Alte discuții în legătură

Prescriptia Gabriela71 Gabriela71 Buna seara va rog sa ma ajutati cu decretul 167/1958 in forma lui finala , adica cu toate reglementarile speciale multumesc gabriela19712002@yahoo.com (vezi toată discuția)
Bani de recuperat ContSters55557 ContSters55557 nu stiu daca va mai amintiti dar am scris in urma cu vreo cateva luni un subiect despre bani. imi spunea cineva ca pot fi recuperati daca nu au trecut 3 ani. 3 ... (vezi toată discuția)
Este decretul 167/1958 in vigoare? StefaniaEmerson StefaniaEmerson Este in vigoare decretul 167/1958 va rog? ART. 1 Dreptul la actiune, avind un obiect patrimonial, se stinge prin prescriptie, daca nu a fost exercitat in ... (vezi toată discuția)