avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

am 24 de ani,studenta medicina dentara,cu parinti despartiti,nu am mai primit pensie alimentara de la 18 ani de la tatal,care in prezent e pensionar,mai am dreptul la pensie alimentara?pot avea dreptul sa cer 'din urma' de cand nu am mai primit?ce ar trebui sa fac? cineva mi a spus ca as avea nevoie de cuponul lui de pensie pentru asta dar nu il pot obtine pt ca nu mi l da,si nu ma sustine in nici un fel.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:53, 8 Martie 2011
Pensia tatalui dvs. putea fi poprita doar in baza unei hotarari de stabilire pensie.
Daca dupa implinirea varstei de 18 ani si intrarea la facultate nu ati promovat o actiune de stabilire a pensiei in favoarea dvs. avand in vedere ca va aflati in continuarea studiilor si deci nu aveti o hotarare in acest sens, instanta nu avea si nu are cum sa popreasca pensia tatalui.
deci nu se poate?
Am senazatia ca stradania mea a ramasa fara efect.
Dupa ce ati intrat la facultate ati formulat sau nu o actiune de stabilire a pensiei de intretinere pe rolul instantei?
Reveniti cu detalii.
Vad cu ati mai revenit asa ca mai fac o singura incercare.
Daca ati promovat dupa ce ati intrat la facultate o astfel de actiune si aveti o hotarare prin care pensia este deja stabilita, puteti pune in executare hotararea.
Daca nu ati promovat o astfel de actiune, pensia poate fi stabilita doar daca o veti promova asa cum v-am aratat mai sus.
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot primi pensie alimentara daca am intrerupt un an studile? mario.m mario.m Pot sa mai primesc pensie alimentara daca am intrerupt un an studile(dintre clasa aXII-a si facultate)? Deci dupa terminarea clasei a 12(2009) nu m-am inscris ... (vezi toată discuția)
Student, cer sfat despre pensie alimentara ferdis ferdis Buna, sunt nou aici si recunosc ca am intrat doar pentru o problema. Sunt student, anul 2, si am o problema. Parintii mei sunt despartiti si tata mi-a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara, se mai poate da in judecata dupa implinirea vârstei de 18 ? laurentiu1070 laurentiu1070 Se mai poate da in judecata persoana care nu a platit pensia alimentara timp de 3 ani dupa implinirea varstei de 18 ? si daca da care sunt demersurile. ... (vezi toată discuția)