avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost amendat (6-8 puncte amenda) pentru ca nu am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost amendat (6-8 puncte amenda) pentru ca nu am avut asupra mea permisul de conducere

Buna ziua! Sunt nou pe acest forum si as vrea sa-mi raspundeti la nelamurirea mea. Am fost oprit din trafic pentru o abatere privin neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni. In momentul in care mi-au fost cerute documentele am constatat ca am toate actele la mine (certificat, buletin, asigurare), dar permisul il uitasem intr-o alta haina acasa. In 10 minute l-am adus si m-am prezentat cu el, acest lucru mentionandu-se in PV. Am constat cu stupoare ca am primit numai pentru acest fapt o amenda de 6-8 puncte amenda, adica 402-536 lei, in caz de neplata in 48 de ore 402 lei(cea mica). La acesta amenda mi s-a adaugat si contraventia pentru care am fost oprit 4-5 puncte amenda, adica 268-335 lei (cea mare 335). Total 737 lei pentru mai nimic. Plus permisul retinut pe 30 de zile. Intrebarea mea este: este corecta amenda pentru faptul ca nu am avut asupra mea permisul, dar l-am adus in 10 minute (legitimandu-ma totusi cu CI)???? Pentru ca la articolul 147 din Cod se spune doar ca sunt obligat sa am asupra mea documentele si la art. 108 din regulament se sanctioneaza refuzul de a prezenta documentele cu 2 puncte de penalizare. Va rog lamuriti-ma. pentru ca vreau sa-l dau in judecata. Multumesc frumos. Eduard
Cel mai recent răspuns: nutzzu , utilizator 13:03, 13 Martie 2011
Nu dai pe nimeni in judecata,,,ci faci o plangere impotriva p-v de constatare si sactionare a contraventiilor. Te intreb. Ce ai scris la rublica "Alte mentiuni"din p-v,? ai semnat p-v?,, in p-v este inscris martor asistent? Imi raspunzi si am sa-ti spun ce ai de facut mai departe..:))
Sa purtati asupra dvs documentele prev de lege,pe viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noile sanctiuni contraventionale la regimul circulatiei pe drumurile publice TDorina TDorina folosirea telefonului mobil - 2 puncte de penalizare si amenda intre 147 si 220 lei (amenda veche 134 si 201 lei) - lipsa centurii de siguranta - 2 puncte ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie completat eronat ContSters195143 ContSters195143 Ma numesc A F , in data de 24.06.2010 am fost sactionat de catre politia comunitara pentru stationare in statia de taxi cu suma de 500 lei. Procesul verbal am ... (vezi toată discuția)
Permis expirat ContSters208625 ContSters208625 Momentan nu sint in localitatea de domiciliu si am constatat intimplator ca am permisul de conducere expirat de aproape 2 ani. Ce se intimpla in cazul in care ... (vezi toată discuția)