avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Amortizare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Amortizare

1.Daca o societate are un contract de comodat pe o masina, si se emite o factura de reparatii si de piese de schimb, valoarea facturilor se amortizeaza pe 4 ani? daca are peste 1.800 valoarea? sau nu conteaza valoarea?
2.Pentru generalizare in cazurile obiectelor pentru care sunt contracte de inchiriere/comodat facturile de reparatii/decoratiuni se amortizeaza pe perioada contractului sau pe cat s-ar amortiza bunul repectiv si de la ce valoare in sus?
Cel mai recent răspuns: ralstefan01 , utilizator 10:57, 9 Martie 2011
daca exista un contract de comodat, societatea deduce doar cheltuielile cu intretinerea , reparatiile si a pieselor de schimb
Amortizarea presupune repartizarea uniforma a cote-parti egale din valoarea de intrare a imobilizarilor, asupra cheltuielilor de exploatare, pe durata normala de utilizare
Adica, daca am decoratiuni pentru un restaurant la bag la cheltuieli pur si simplu? fara amortizare pe durata contractului conform alin. 11 litera c din art. 24. Nu inteleg ce cheltuieli aferente obiectelor inchiriate/comodate intra la amortizare si care nu.

Va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investitie sau cheltuieli reparatii? tincuta30 tincuta30 O societate a inchiriat pe o perioada de 10 ani un spatiu pentru a desfasura activitate de alimentatie publica - restaurant. Spatiul inchirat era cu finisajele ... (vezi toată discuția)
Investitii la un spatiu inchiriat tatiana1 tatiana1 Buna seara, am urmatoarea situatie: La un spatiu inchiriat a fost montata tamplarie termopan , s-au efectuat lucrari de inlocuire pardoseala,inlocuire de ... (vezi toată discuția)
Contract de locatiune STOICA MADALINA STOICA MADALINA Buna ziua. Am inchiriat 3 masini pe baza unui contract de locatiune. La sfarsitul perioadei mi s-a emis o factura cu o suma x. Ce inregistrez in registrul ... (vezi toată discuția)