avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de servitute

buna ziua, o societate este intabulata pe o suprafata de 2246 mp. din 1997, o persoana a obtinut in anul 2000 printr-o hotarare judecatoreasca definitiva 1740 mp. din acest teren, eu vreau sa cumpar restul suprafetei de teren, problema este ca pe terenul pe care vreau sa-l cumpar este o cladire iar hatul este exact pana la peretele cladirii, apele de pe acoperisul cladirii cad pe terenul vecinului.Cum sa procedez, daca cumpar terenul o sa am probleme cu vecinul dupa aia?
Nu este nici o problema daca la data cumpararii exista cladirea. Se poate face o modificare la acoperis, astfel incat scurgerea apelor sa fie facuta in alta directie sau pur si simplu burlane prin care apa sa fie colectata si directionata corect .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune GherghinaP GherghinaP Buna ziua, Cum se imparte, la iesirea din indiviziune terenul amplasat sub o cladire (parter + etaj) in care locuiesc 2 proprietari in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Acoperisul vecinului pe terenul meu SC QCERT SRL SC QCERT SRL Am cumpărat si intabulat un teren in octombrie 2004. Vecinul avea intabularea făcuta din mai 2004 si avea casa intabulata pe hat, dar acoperișul era ... (vezi toată discuția)
Infiltrare apa hazna pe terenul meu. Dumitru19 Dumitru19 Buna ziua, De aproape un an am achizitionat un imobil. Saptamana trecuta am sesizat ca pe terenul meu a aparut apa urat mirositoare,putin colorata, chiar la ... (vezi toată discuția)