avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACOPERISUL VECINULUI PE TERENUL MEU
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACOPERISUL VECINULUI PE TERENUL MEU

Am cumpărat si intabulat un teren in octombrie 2004.
Vecinul avea intabularea făcuta din mai 2004 si avea casa intabulata pe hat, dar acoperișul era integral pe terenul meu.
Am aflat ca initial casa a avut acoperișul intr-o apa si apoi înainte de a cumpăra eu terenul care a fost mult timp viran l-a refăcut in 2 ape si fara autorizatie.
Avand in vedere ca nu vrea nici sa isi curețe burlanul l-am reclamat la primărie dar nu am rezolvat nimic pentru ca daca acoperisul e mai vechi de 3 ani si ei nu pot face nimic in acest sens, recomandand sa cer in instanta granituirea.
Atat timp cat, atat in actele mele cat si ale lui el are constructia este pe hat ca baza, acoperisul fiind integral pe terenul meu, e corest sa il chem in judecata pentru granituire?
Cum il pot obliga sa isi modifice acoperisul ?
Cel mai recent răspuns: SC QCERT SRL , Consultant resurse umane 18:51, 30 Ianuarie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Va mulțumesc pentru confirmare.
Asa le-am spus si eu celor de la Primărie, dar ei au spus ca e granituire ca nu e vorba doar de picătura, proiecția acoperișul lui, fiind cu aproximativ 60 cm x 10 metri pe terenul meu.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2017
SC QCERT SRL , Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiltrare apa hazna pe terenul meu. Dumitru19 Dumitru19 Buna ziua, De aproape un an am achizitionat un imobil. Saptamana trecuta am sesizat ca pe terenul meu a aparut apa urat mirositoare,putin colorata, chiar la ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute eu_craciun eu_craciun buna ziua, o societate este intabulata pe o suprafata de 2246 mp. din 1997, o persoana a obtinut in anul 2000 printr-o hotarare judecatoreasca definitiva 1740 ... (vezi toată discuția)
Interpretarea legii. Tarzan2012 Tarzan2012 Art. 611 Picătura streşinii Conform art. 611 din Cod civil, [i]Proprietarul este obligat să îşi facă streaşină casei sale astfel încât apele ... (vezi toată discuția)