avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bursa sociala vs ajutor social
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bursa sociala vs ajutor social


O studenta(cursuri de zi), cu varsta peste 30ani si care are intretinere un copil de
7 ani poate beneficia de ajutor social daca are bursa sociala de la facultate?
in acest moment veniturile sunt alocatii copil +bursa sociala (facultate).
poate lua bursa si ajutorul social in acelasi timp?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:28, 9 Martie 2011
Problema este ca, daca copilul are peste 7 ani, doamna in cauza va trebui sa duca la primarie o adeverinta cum ca este in evidenta AJOFM in vederea cautarii unui loc de munca si va trebui sa presteze ore de munca in folosul comunitatii (gen spoit pomi, curatat santuri si vopsit garduri:D) Totodata, venitul total al familiei (in masura in care nu sunt decat cele 2 persoane) nu trebuie sa depaseasca 225 RON; ajutorul social primit de la primarie este egal cu diferenta dintre 225 RON si venitul (mai mic) al familiei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bursa sociala la masterat ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua am si eu o nelamurire: Pt a primi bursa sociala ce venit nu trebuie sa depasesc? Am luat dupa site-ul lor regulamentul de acordare a burselor ... (vezi toată discuția)
Legea 416 - precizare ContSters207843 ContSters207843 Daca o familie beneficiara de Venit Minim Garantat este compusa din tatal fara loc de munca si fiica studenta, trebuie sa presteze ore de lucru doar pentru ... (vezi toată discuția)
Bursa sociala pentru facultate iuliagabriela010 iuliagabriela010 buna ziua,sunt studenta in anul 1 si vreau sa stiu care trebuie sa fie salariul pe persoana pentru a putea beneficia de bursa sociala,am intrebat si la ... (vezi toată discuția)