avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partajul nu a fost redactat corect
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partajul nu a fost redactat corect

am mai postat pe forum problema cu parintii mei care au facut partajul dar am ajuns la concluzia ca nu a fost redactat corect,prin urmare mama mea figureaza in contractul de imprumut ca coproprietar iar tatal meu acum nu-mi poate face act de v-c cu uzufruct.la final banuiesc ca voi ajunge cu ea in istanta;bani a luat,jumatate din ce s-a platit pana atunci ptr apartament.Am sanse ca ea ca tatal meu sa fie singurul proprietar si sa pot face cadastru si intabulare??
Partajul s-a facut de comun acord,fara executor dar s-a dat o hotarare judecatoreasca .
Cel mai recent răspuns: fabridiana , utilizator 16:12, 9 Martie 2011
dc prin hot de partaj imob este acordat tatalui cu obligarea acestuia la plata unei sulte catre mama, at mergeti frumos la cartea funciara cu acesata hot definitiva si irevocabila si solicitati radierea mentiunilor privitoare la coproprietatea sotilor.
ulterior acestor modificari puteti face c de v-c cu dr de uzufruct viager tatalui
MUltumesc de raspuns ,dar.."In sedinta publica de azi partile depun la dosar o tranzactie care exprima invoiala lor,solicitand instantei sa pronunte o hatarire de expedient.
pentru aceste motive in numele legii hotaraste:
admite actiunea reclamantei M.V din localitatea...adresa X impotriva paratului M.C din acelasi domiciliu.
consfiinteste invoiala partilor care are urmatorul continut."Tranzactie.Subsemnata M.V si M.C cu domiciliul... am facut intelegerea cu partajul dupa cum urmeaza:
M.V mobila...covoare...,BANI 16.500,REPREZENTAND BANI PE LOCUINTA.
M.V mobila,aragaz....bunuri materiale.

urmeaza semnaturile raclamanta mv cu BI seria..si paratul mc.
Definitiva pronuntata in sedinta publica azi ...


atat si nimic mai mult nu scrie in hotararea de partaj.nu scrie negru pe alb ca apartamentul ramane in plata tatalui meu,acesta a mai platit 10 ani dupa partaj rate,pana la achitare.nu scrie ca ...instanta il OBLIGA la plata unei sulte...de asta spun ca pentru notar este nelamuritor.
dar mai departe nu scrie ca MV nu mai are nici o pretentie cu privire la imob?
s-ar putea sa se lamureasca mai bine notarul dc este mentionat ceva de genul asta
nu mai scrie nimic..urmeaza semnaturile si stampilele de la grefier,judecator...nu stiu daca in instanta un avocat ar putea sa o scoata la capat in asa fel incit mama sa nu mai fie coproprietar.scrie doar ca a primit bani pe locuinta si atat. probabil la vremea aceea nu se facea atentie la fiecare virgula si-uite asa dupa 26 de ani se poate intoarce cu drepturi depline.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru - apartament cu proprietari divortati si partaj facut acum 26 ani fabridiana fabridiana am urmatoarea problema:parintii mei au divortat in 1984.prin instanta ,la cererea mamei mele,s-a facut partajarea apartamentului proprietate personala ... (vezi toată discuția)
Revizuirea partajului in instanta fabridiana fabridiana In urma divortului parintilor mei,in 1985,in 1986 mama mea l-a dat in judecata ptr partaj.Hotararea de partaj este urmatoarea:exact ce scrie \"Pe rol ... (vezi toată discuția)
Partaj, recurs simona1482 simona1482 am pe rolul judecatoriei un proces de paraj ,in care am calitatea de procurator, o reprezint pe mama mea*reclamant*. tatal meu s a prezentat doar la ultima ... (vezi toată discuția)