avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj, recurs
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj, recurs

am pe rolul judecatoriei un proces de paraj ,in care am calitatea de procurator, o reprezint pe mama mea*reclamant*. tatal meu s a prezentat doar la ultima infatisare si a zis ca nu este deacord cu partajul..uitandu ma pe portal am vazut ca mi au admis hotararea(eu am cerut 80%din valoare motivand prin chitante si martori cei 80%),as vrea sa stiu daca paratul poate sa faca recurs chiar daca nu are nicio dovada si daca nu ce tre sa fac eu in continuare....el oricum n o sa accepte sulta...ar trebui sa ma adresez direct unui executor si sa nu ma mai duc la cec....multumesc
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 10:11, 11 Noiembrie 2013
Buna ziua,

daca hotararea este data in prima instanta atunci cu siguranta are dreptul sa formuleze cale de atac. Daca va face acest lucru, urmeaza sa combateti motivele pentru care se ataca hotararea. In cazul in care nu se formuleaza cale de atac iar dvs trebuie sa incasati o suma de bani, conform hotararii, urmeaza sa va adresati executorului judecatoresc pentru a va realiza creanta din vanzarea bunurilor debitorului. Verificati daca instanta a acordat un termen in care tatal dvs sa plateasca sulta. Daca asa stau lucrurile, veti putea incepe executarea silita numai dupa scurgerea acestui termen.

Costi Boncu
Are dreptul sa declare apel.
Probabil prin aprilie 2014 se va judeca.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
@costiboncu, tatal trebuie sa primeasca sulta , nu s-o plateasca.
@simona, tatal sta in casa ?Aveti de promovat si actiune in evacuare daca nu ati obtinut pana acum o hot in sensul asta.

nu mama trebuie sa plateasca sulta tatalui..tata nu sta in casa,sta la o concubina fara forme legalae..apartamentul este dat in chirie dar fara acordul mamei....eu am procura de la ea...dupa ce se redacteaza hotararea eu pot sa ma duc sa evacuez chiriasii din casa cu procura care am folosit=o pe timpul partajului sau trebuie alta..
Procura o folositi strict pentru motivul pentru care a fost eliberata.

Alte discuții în legătură

Dupa terminarea partajului cu mama, tatal meu vrea sa ma dea afara din casa danutz79 danutz79 Am urmatoarea problema: Parintii au divortat in 1995, iar eu si surorile mele am ramas in grija mamei. In 2003, tatal meu incepe proces de partaj. Procesul ... (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune. Îi poate evacua cel care plătește sultele pe ceilalți coproprietari? AlexandraDD AlexandraDD Buna seara , Eu si fratele meu detinem in procent egal un apartament cu trei camere in Bucuresti in urma succesiunii facute dupa decesul mamei noastre. La ... (vezi toată discuția)
Custodie bunuri, refuz ridicare de catre debitor Luoana Mihaela Luoana Mihaela S-a efectuat o executare silita in anul 2012 si conform codului de procedura si lucrurile debitorului au fost luate in custodie de creditor . Pana la aceasta ... (vezi toată discuția)