avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzare autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzare autoturism

Buna ziua. Sint divortata de fostul meu sot si am avut o masina cumparata in leasing pe firma sotului . Mi-a promis ca imi va trece masina pe numele meu dupa terminarea leasingului (decembrie 2010)ceea ce nu s-a intimplat . Acum am aflat ca in 13.01.2011 a facut un precontract de vinzare a masinii . Ce presupune acesta ? Ce drepturi si obligatii decurg din acesta ?Trebuie incheiat la notar? Se poate incheia daca nu sint venite actele de proprietate a masinii de la firma de leasing?Care este diferenta intre un precontract si un contract ?
Cel mai recent răspuns: baietzika , utilizator 09:18, 10 Martie 2011
pe intelesul tuturor un precontract este o promisiune scrisa privind vanzarea masinii. probabil ca a apelat la asta pt ca nu are toate actele. la venirea actelor se va perfecta vanzarea. la mom de fata da, o va vinde. pt a=l opri puteti incepe un proces de partaj...daca nu a fost facut si daca il cunoasteti pe cumparator il anuntati in scris ca masina face parte dintr-un proces si fiind obiect de litigiu nu poate fi vandut. si orice alt proces de pretentii poate stopa procedera dar tb sa puteti demonstra drepturile asupra masinii sau a unei particele oricat de mica din aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere la politie Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. Sint divortata de 2 ani iar in timpul casatoriei fostul meu sot a cumparat o masina in leasing , leasingul fiind pe o firma de constructii ... (vezi toată discuția)
Rolul precontractului de vinzare cumparare pt un teren liana1963 liana1963 Tata a vindut un teren agricol unei ferme . A fost intocmit un precontract de vinzare cumparare si dupa ce au trecut vreo 4 - 5 zile i au intrat banii in cont ... (vezi toată discuția)
Pentru semnarea unei cesiuni de promisiune bilaterala unde promitentul ... LauraG. LauraG. Pentru semnarea unei cesiuni de promisiune bilaterala unde promitentul cumparator este sotul meu( cetatean strain) este nevoie la notar si de semnatura mea? ... (vezi toată discuția)