avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

sotia mea doreste ca copii dupa div sai poata lua in italia in vacante .copii sunt la mine .sunt obligat sai las in italia sau numai in tara .pensia de intretinere de cind se aplica de la inceputul div sau dupa terminare va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 10:35, 10 Martie 2011
Copiii sunt la dvs. prin incredintare de catre instanta, sau pentru ca sotia este in Italia?
Oricum, daca nu s-a dezbatut inca custodia copiilor, trebuie sa stiti ca pensia alimentare se acorda de la data introducerii actiunii.
Daca vor fi incredintati mamei in custodie, poate lua copiii peste granita fara acordul dvs.
Daca vor fi incredintati de instanta la dvs. numai cu procura notariala de la dvs.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters175146 ContSters175146 sunt in div cu sotia mea ,avem 2 copii minori , care sper sa ramina cu mine , am cerut pensie alimentara probl este ca ea se afla in italia unde si lucreaza ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori - caz special sictiran sictiran Buna seara, Am divortat acum 3 luni cu 2 copii minori, care pentru o mai rapida desfasurare in cererea de divort am cerut incredintarea lor catre mama. ... (vezi toată discuția)
Calatorie in ue cu copii minori Anca Puma Anca Puma Mama care calatoreste cu copiii minori in UE, are nevoie numai de procura din partea tatalui, sau si de cazier? Mutumesc anticipat pentru raspunsurile dvs. (vezi toată discuția)