avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubiri dosar daune
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubiri dosar daune

Buna, am si eu o intrebare: care este termenul legal maxim in care pot primi raspunsul pentru un dosar de daune; in urma accidentului nu au fost victime, actele depuse la dosar sunt complete.
Multumesc.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Carmen Sigaciu , Avocat 21:01, 15 Martie 2011
Am citit normele CSA cu privire la RCA si nu mi-e clar urmatorul lucru: asiguratorii acorda despagubire in cazul in care cel vinovat pentru producerea accidentului a condus autovehicolul sub influenta bauturilor alcoolice?

In alta ordine de idei, este legal ca asiguratorii sa refuze plata pieselor o.e.m(originale de fabrica) necesare repararii autovehiculului, cu alte cuvinte sa impuna cu ce fel de piese se va repara autoturismul pe motivul lesne de inteles al costurilor?
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2011
Cromatic, utilizator
asiguratorii RCA acorda despagubiri chiar si cand persoana vinovata a condus sub influenta bauturilor alcoolice, pentru ca asigurarea RCA este menita sa acopere prejudiciile produse tertilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asiguratorul tergiverseaza inchiderea dosarului de dauna minos_dan minos_dan In data de 07.04.2008 am deschis dosar de daune la SC ARDAF SA, deoarece cel vinovat in producerea accidentului avea RCA la aceasta firma. Am avut surpriza sa ... (vezi toată discuția)
Accident rutier laurentiu123 laurentiu123 Buna ziua, in urma cu o luna am avut ghinionul sa am un accident rutier: intr-un sens giratoriu nu mi s-a acordat prioritate. La insistentele partii vinovate ... (vezi toată discuția)
Bcr asigurari, neplata la 3 luni robertto_robertto robertto_robertto buna ziua ! am si eu o problema lagata de neplata unui dosar de dauna la bcr asigurari, accidentul s a intamplat in ianuarie mai precis pe 20.01.2012 am fost ... (vezi toată discuția)