avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale elemente bilet la ordin avalizat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

elemente bilet la ordin avalizat

Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, bilete la ordin avalizate de administratorul firmei. Astfel in cazul in care firma careia ii vindem marfuri intra in imposibilitate de plata, administratorul garanteaza personal plata datoriilor catre noi. As vrea sa stiu care sunt elementele pt ca un bilet la ordin sa fie avalizat in mod corect:
-se trece numele administratorului in dreptul AVALISTULUI
-la rubrica: se avalizeaza pt...se completeaza firma noastra
-se semneaza de catre adminitrator
-Acolo unde este trecut LS, trebuie trecuta cumva stampila bancii la care are deschis cont administratorul, banca clientului sau stampila firmei carora vindem marfuri? Sau in acest caz nu se pune nici o stampila?
Chiar daca avalistul este administratorul societatii ce a emis BO nu inseamna ca este una si aceiasi persoana cu emitentul. Diferenta intre calitatile personale ale emitent si avalist (chiar daca apare aceiasi semnatura )a facut-o foarte corect colegul Dorin. Imi permit in acest sens sa citez raspunsul acestuia in ceea ce priveste diferentierea

dorin.tunsoi a scris:

..... se foloseste de alta calitate a lui. in situatia initiala, de semnatar al B.O. uzeaza de functia de administrator al sc. in cazul in care acesta si avalizeaza B.O. uzeaza de calitatea lui de persoana dispunsa sa achite contravaloarea BO.
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2008
Darius Bobic, Avocat
Am si eu un caz!
Daca am avalizat un bilet la ordin in favoarea BRD pentru o linie de credit, avand la data respectiva calitatea de asociat in SRL, iar dupa 6 luni am iesit din societate, pierzand calitatea de asociat, iar asociatul ramas devenind asociat unic, mai pot fi tras la raspundere ca persoana fizica?
Deoarece BRD-ul sustine ca am semnat ca persoana fizica si nu ca persoana juridica.
Problema este ca dupa iesirea din firma nu am anuntat banca. Gresala majora!!!
As dori un raspuns cat mai urgent daca se poate!
Multumesc!
~ Conținut șters la cerere ~
buna seara ,vin cu rugamintea la Dv. de a-mi spune ,daca puteti, la un bilet la ordin model vechi am in coltul din dreapta jos si in cel din stanga sus stampila si semnatura administratorului, iar jos la avalizat am numele si semnatura administratorului ,la un refuz, la inscrierea la CIP la AVALIST/AVALIZAT IN FORMULARUL DE INSCRIERE LA FNBO TREBUIE SA TREC ADMINISTRATORUL FIRMEI? va rog sa-mi raspundeti si va multumesc anticipat
buna ziua,

as vrea sa stiu, la un Bilet la ordin avalizat cum se completeaza corect in rubrica predestinata:
- la AVALIZAT de se trece numele si pronumele avalizatorului;
- pentru: (aici am nelamurirea) SE TRECE FIRMA CARUI I SE DA BILETUL LA ORDIN SAU FIRMA EMITENTA A BILETULUI ???

multumesc !

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin avalizat WEO WEO Rog sa imi spuna cineva ce inseamna bilet la ordin avalizat - in sensul ca garanteaza cu afacerea. In caz de neplata raspunde cu toate activele firmei? In caz ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare MariS19 MariS19 buna, ma poate ajuta cineva cu un sfat referitor la o contestatie la executare. Sunt garant avalist, s-a incuviintat inceperea executarii impotriva mea in ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat gabriel_mg gabriel_mg am un credit pe firma pt un teren cu ipoteca dar am si un bilet la ordin avalizat pe numele meu.Daca vreau sa renunt la partile mele sociale as putea sa trec ... (vezi toată discuția)