avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale elemente bilet la ordin avalizat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

elemente bilet la ordin avalizat

Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, bilete la ordin avalizate de administratorul firmei. Astfel in cazul in care firma careia ii vindem marfuri intra in imposibilitate de plata, administratorul garanteaza personal plata datoriilor catre noi. As vrea sa stiu care sunt elementele pt ca un bilet la ordin sa fie avalizat in mod corect:
-se trece numele administratorului in dreptul AVALISTULUI
-la rubrica: se avalizeaza pt...se completeaza firma noastra
-se semneaza de catre adminitrator
-Acolo unde este trecut LS, trebuie trecuta cumva stampila bancii la care are deschis cont administratorul, banca clientului sau stampila firmei carora vindem marfuri? Sau in acest caz nu se pune nici o stampila?
buna ziua,
am si eu o situatie, : bilet la ordin avalizat pentru societatea noastra, dar mai trebuie sa treaca prin banca daca e avalizat?
x e avalist si e pentru SC Y SRL, dar mai mult, am si semnatura emitentului in dreapta jos, insa nu e stampila firmei emitente
nelamurirea mea este : daca emitentul a semnat si a si avalizat biletul la ordin in vafoarea soc noastre, mai trebuie stampila soc emitente?
mai trebuie viza bancii ca biletul e avalizat? trebuie amandoua? sau niciuna?
uf,
multumesc.
buna ziua,
am si eu o situatie cu care nu sunt familiarizata...
un bilet la ordin simplu refuzat la plata pentru lipsa disponibilitati in cont
ulterior emitentul a emis pentru acelasi debit un bilet la ordin avalizat. acesta nu are data scadenta. cand pot sa-l introduc in banca?

pot sa solicit unui executor judecatoresc executarea biletelor refuzate inainte de a cere bancii incasarea biletului avalizat?

multumesc
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
ADRIANA PRICOPE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin avalizat WEO WEO Rog sa imi spuna cineva ce inseamna bilet la ordin avalizat - in sensul ca garanteaza cu afacerea. In caz de neplata raspunde cu toate activele firmei? In caz ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare MariS19 MariS19 buna, ma poate ajuta cineva cu un sfat referitor la o contestatie la executare. Sunt garant avalist, s-a incuviintat inceperea executarii impotriva mea in ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat gabriel_mg gabriel_mg am un credit pe firma pt un teren cu ipoteca dar am si un bilet la ordin avalizat pe numele meu.Daca vreau sa renunt la partile mele sociale as putea sa trec ... (vezi toată discuția)